OV Čitluk

Usvojen proračun općine za 2012. od 6,705.000 maraka

kanalizacija
VL FOTO
29.12.2011.
u 11:44

Donesena je odluka o kreditnom zaduženju kod Europske investicijske banke u iznosu 1,200.000 KM za kanalizaciju u Međugorju

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk usvojeno je više značajnih odluka, zaključaka i rješenja. Nakon opsežne rasprave, vijećnici su usvojili prednacrt Prostornog plana općine Čitluk za razdoblje od 2010. do 2020. godine. O aktivnostima koje su prethodile izradi prednacrta tog značajnog dokumenta, vijećnicima je opsežno govorio Ivo Bevanda, tajnik Vijeća prostornog plana, koji je ujedno i tajnik OV Čitluk.

S prednacrtom Prostornog plana vijećnike je, također, upoznala i Nada Komadina, predstavnica izrađivača plana. Vijećnici su također usvojili i Prijedlog plana proračuna općine Čitluk za 2012. godinu u iznosu od 6,705.000,00 KM. Treba posebno istaknuti da je proračunom za iduću godinu predviđeno čak 550.000 KM za izgradnju kanalizacijskog sustava u Međugorju i Bijakovićima.

S tim u vezi vijećnici su donijeli i odluku o prihvaćanju kredita Europske investicijske banke za projekt vodoopskrbe i odvođenja otpadnih voda u Federaciji BiH u iznosu od 1,200.000 KM, kojima će se financirati projekt izgradnje kolektora otpadnih voda u naseljenim mjestima Međugorje- Bijakovići. Treba istaknuti da je za gradnju kanalizacijskog sustav općini Čitluk prije dvije godine iz IPA fondova Europske unije odobreno 1,200.000 maraka, ali pod uvjetom da i općina osigura isto toliki iznos.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?