HŠK ZRINJSKI

Uz Duru, Stojkića i Kutaliju ekipi se pridružio Markić

zrinjski
Stojan Lasić
11.01.2011.
u 11:10

O praćenju, dovođenju i prodaji igrača Zrinjskog u budućnosti bi se moglo brinuti dioničko društvo

Dugo je trajala stanka u HŠK Zrinjskog. Ipak, jučer je održan proziv igrača i prvi trening. Na prigodnom druženju s medijima, znatiželji novinara su udovoljavali predsjednik kluba Ante Vidačak, te šef stručnog stožera Slaven Musa.

Odrađen veliki posao

- U stanci se dosta toga odradilo na planu igračkog kadra. Mogu reći kako smo ponosni obzirom na sve što smo ispunili, jer ne postoji nitko komu smo dužni, a uz to smo u ovom periodu riješili i nešto starih dubioza, kazao je predsjednik kluba Ante Vidačak.

- U kontaktu sa stručnim stožerom smo doveli nekoliko provjerenih igrača. Potpisali smo Duru i Stojkića, dok smo sve dogovorili s Kutalijom koji samo čeka svoga zastupnika kako bi potpisao ugovor. Novost je i ta da nam se pridružio i Toni Markić koji je ranije igrao za Široki Brijeg. Raskinuli smo suradnju s Đurićem i Rizvanovićem, dok Grabus ima slobodne ruke potražiti novi klub. Na pripremama će nam se jedan dio igrača pridružiti na probi. Bit će to neki igrači koji dolaze iz drugih sredina (Salković, Muslimović...), kao i jedan broj naših darovitih juniora (Miličević, Barišić, Martivnović...). U stanci smo napravili reorganizaciju u omladinskoj školi, jer nismo zadovoljni s onim što ta škola sada proizvodi - nadovezao se Vidačak.

Na upravi je prošao kao prijedlog i jedan proces po kojem bi se oko dovođenja, praćenja i prodaje igrača Zrinjskog trebalo brinuti jedno dioničko društvo.

- Nitko u tom društvu ne bi mogao biti većinski vlasnik, a dionice istoga bi mogao kupiti svatko. To društvo i Zrinjski bi zajednički dijelili moguću dobit. Budućnost ovoga kluba je stvaranje vlastitih igrača. Ipak, to je jedan proces koji će sigurno trajati 3 - 5 godina - dodao je prvi čovjek mostarskog kluba.

Mostar, pa u Neum

Šef struke Zrinjskog Slaven Musa s nestrpljenjem je očekivao pripreme.

- Doveli smo igrače koji bi trebali donijeti dodatni kvalitet. Eventualno bi još angažirali igrača desnog boka, ako se pojavi netko tko će biti za nas dovoljno kvalitetan. Ipak, hoće li netko biti pojačanje ili ne, ne možemo znati prije nego što se spustimo na teren i počnemo raditi konkretne stvari. Nakon desetak dana planiramo ići u Neum - kazao je šef struke Slaven Musa. Prvi dio priprema proći će veći broj igrača, dok će za Neum kadar biti značajno ‘skraćen’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije