Pobjedom i u uzvratnoj utakmici plavi četvrti put uzastopno u Europskoj ligi

Vaha poželio: Samo ne Francuzi!

Dinamo - Gyor (1)
Antonio Bronić/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2010.
u 00:45

Dinamo će ponovno, četvrti put zaredom, igrati u Europskoj ligi, sa zanimanjem će danas gledati ždrijeb skupina i iščekivati imena novih suparnika.

– Ne bih želio francuske klubove u skupini – kaže trener Dinama Vahid Halilhodžić, zadovoljan pobjedom nad Gyorom.

No, ne bi ovo bio Dinamo da njegovi navijači ne moraju strepjeti za prolaz, opasno su živjeli nakon vodstva Mađara.

– Vidio sam blijeda lica svojih igrača, znao sam da postoji pritisak, ali nisam mislio da ima toliko straha. I zato sam bio stalno uz liniju, da im dam podršku, da vide da sam s njima u tom "belaju" – govorio je Halilhodžić.

Srećom, stigao je jedanaesterac na Moralesu koji je Sammir pretočio u 1:1.

– Nisam sumnjao u naš prolaz, zabili su nam gol iz jednog udarca, u cijeloj utakmici dvaput su zaprijetili, a oba su jedanaesterca za nas bila i još smo imali četiri, pet zicera – drži trener Dinama. S njim se ne slaže gostujući trener koji sumnja u prvi kazneni udarac. Zbog toga je prigovorio sucima u poluvremenu i vjerojatno zato zaradio isključenje.

– I ja bih volio znati zašto sam isključen – kaže Pinter. Maksimir je na kraju vidio pobjedu Dinama, važnu i zbog koeficijenata. K tome, iako je na snazi bojkot onih sa sjevera, istok i zapad bili su lijepo popunjeni, skandiralo se s tih tribina, nikoga se nije vrijeđalo, nije pala nijedna petarda. I trenera se dočekalo pljeskom, morao je mahnuti na skandiranje navijača. Dogodio se i još jedan kuriozitet. U Maksimiru se pljeskalo kad je objavljeno da je Hajduk ušao u Europsku ligu. Takvog se sportskog poteza teško prisjetiti na našim terenima. No, plavi su zasluženo prošli nakon što je Dodo izborio drugi jedanaesterac, a Sammir opet zabio. Plavi navijači s, nadamo se, punog istoka i zapada vidjet će još najmanje tri domaće europske utakmice. A i Halilhodžić nije morao ujutro ići u Pariz i pobjeći iz Dinama.

Treba nam spokoj

– Prvi je cilj, ulazak u Europsku ligu, ostvaren. Nadam se još većoj podršci navijača, ali vidim da ćemo imati još mnogo posla. Moramo u svojem dvorištu biti spokojni, tu moramo imati zadovoljstvo igranja, bez toga neće biti lako ni u gostima nešto napraviti – zaključio je plavi trener nakon svog maksimirskog debija koji nije bio nimalo lagan.

2800 Frankie Howerd used to say: we shouldn't mock. It's not easy saving the world from financial disaster. I wouldn't know where to start

policajaca blaoreet aut vendigna am, commy nostrud magnit do consectet exer ipsusto exerit alit nibh exer amet aciduisse vullup

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije