Povratak iz Turske

Vaha uslišio Rukavininu želju: Neću ga trošiti na drugim pozicijama

Vahid Halilhodzic
Ozren Maršić
11.02.2011.
u 12:07

Beqiraj se razvija u pravog centarfora, a i Morales se malo trgnuo u vezi s pozitivnom drskošću na terenu

– Zadovoljan sam svime, ovako općenito gledajući. Radom, rezultatima na utakmicama, ponašanjem svih svojih igrača, samo me malo muče ozljede koje su se protezale kroz cijele pripreme... Sammira nismo htjeli stavljati na trening jer ne želimo riskirati. U petak ga čeka ultrazvuk na kojemu ćemo vidjeti stanje njegove tetive koja ga muči. Bišćan, nadam se, nema ništa ozbiljno, Chago ima stari problem s leđima, no ide na bolje. Od ponedjeljka bi svi trebali biti spremni za trening – rekao je trener Dinama Vahid Halilhodžić za klupsku stranicu dodavši kako cijelu momčad čeka još dva tjedna intenzivnog rada.

– Slijedi treća faza u kojoj ćemo raditi na nekim dijelovima igre, na pojedinostima koje sam uočio na pripremama. Bit će puno taktike.

Halilhodžiću je najveća želja da svi igrači budu na raspolaganju.

– Među nama su se pojavila neka nova imena, riječ je o mladim igračima, poput Kovačića, Šituma, Bručića, Zelenike. Konkurencija se pojačala, no to je uvijek dobro. Mora postojati zdrava konkurencija jer to sve igrače drži motiviranima kako bi izborili svoje mjesto u momčadi. Spomenuta mlađa imena neće biti još standardni igrači, no pokazali su puno toga lijepoga. Na njih ćemo svakako i dalje računati i priključivati ih s vremena na vrijeme treninzima i utakmicama – rekao je Vaha, a na pitanje koliko je drskosti, koju uvijek naglašava, primijetio kod svojih igrača odgovorio je:

– Bez toga nema ništa, a to se ne dobiva preko noći. Vidite, i Morales se malo trgnuo na tom planu. Nama je jedino ova zadnja utakmica bila korektna, sve su ostale bile na rubu incidenta i prekida. Ali to je moderan nogomet – zaključio je Halilhodžić te se osvrnuo i na napadače.

– Beqiraj se razvija u pravog centarfora. U napadu je zdrava konkurencija i to me veseli. Rukavinu vidim kao centralnog napadača. Zbog brzine i igre glavom šteta ga je trošiti na drugim pozicijama.

Kakav Dinamo mogu očekivati navijači na proljeće?

– Pobjednički! Ako uz to bude išla i lijepa igra, onda nitko sretniji od mene. No, Barcelona je samo jedna. Idemo tražiti kult pobjeda i osvojiti dvije krune – rekao je Vaha na kraju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije