MOSTAR

Vasconcelos se nada da bi se mogao probiti i u UFC-u

planinic
VL FOTO
05.01.2011.
u 10:47

- Ovdje sam gost kod mog prijatelja Slavena Planinića - rekao je ovaj višestruki svjetski prvak

Ovih dana u Mostaru boravi i trenira višestruki svjetski prvak u Jiu Jitsuu u apsolutnoj kategoriji. Riječ je o Brazilcu Guilhermeu Vasconcelosu koji je dva puta osvajao svjetsko prvenstvo - 2006. i 2008. godine, te je u istim godinama bio i brazilski prvak.

Gost u Hercegovina

- Ovdje sam gost kod mog prijatelja Slavena Planinića, s kojim sam dugo trenirao još dok je on u nekoliko navrata posjećivao Sjedinjene Države. U slobodno vrijeme imao sam prigodu vidjeti dosta ovdašnjeg kraja i upoznati dosta ljudi. Dopada mi se mentalitet ljudi koji ovdje žive, koji su u isto vrijeme opušteni i temperamentni. Prvi sam put ovdje u životu vidio snijeg, bilo je to jedno neobično iskustvo. Jako mi se dopada kuhinja koja se ovdje prakticira, kazao nam je Brazilac Guilherme Vasconcelos.

Voditelj mostarske škole mješovitih borilačkih vještina Slaven Planinić nedavno se vratio iz SAD-a gdje je radio kao trener u školi znamenitog borca i također višestrukog prvaka Jiu Jitsua Kazeke Muniza te gdje se uporedo usavršavao u akademiji Dana Inosatoa, trenera nekada legendarnog majstora borilačkih vještina i glumca Brucea Leea.

- Za posljednjega boravka u Americi bio sam tamo pola godine. Tamo sam kod Dana Inosantoa prošao obuku i dobio certifikate da mogu podučavati u njegovo ime Kali (filipinska borilačka vještina zasnovana na hladnom oružju, nap.a.) i Jeet Kune Do (borilački sustav koji je začeo Bruce Lee, koji je i bio preteča modernih mješovitih borilačkih vještina, nap.a.). Guilhermea sam upoznao u Americi i od tada surađujemo. On je u Mostar došao kako bi razmjenjivali iskustva. On polaznike naše škole podučava Jiu Jitsu, dok mi njemu pokušavamo pomoći u borbi u stojećem stavu, kazao nam je Slaven Planinić, voditelj podružnice Gracie Barra škole borilačkih vještina.

Proboj u MMA

Vasconcelos se sada okušava u Ultimat Fightu. U tri amaterske borbe ostvario je tri pobjede. Planinić ga je trenirao u sva tri navrata, a taj se borac sada nada kako bi se mogao probiti i do neke od zvučnije borilačke asocijacije kakva je, primjerice, američki UFC.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?