Manifestacija

Večeras u Čitluku počinju 57. dani berbe grožđa - Brotnjo 2012.

Berba
14.09.2012.
u 10:10

Najsvečanije
će biti u nedjelju, kada će biti i svečana smotra folklora

Večeras će u Čitluku početi trodnevna, 57. po redu, turističko-kulturna i gospodarstvena manifestacija „Dani berbe grožđa - Brotnjo 2012.“, koja je po tradiciji posvećena početku “trganja” vinskih sorti grožđa žilavke i blatine u najvećem vinogorju u BiH.

Izložba fotografija

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Čitluk, Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a i TZ HNŽ-a, a glavni su joj medijski pokrovitelji Večernji list i Radiopostaja Mir Međugorje. Fešta počinje večeras u galeriji Kluba MH gdje će u 19.30 sati biti otvorena izložba slika akademskog slikara Davorina Radića, a nastavit će se sat kasnije u hotelu Brotnjo predstavljanjem knjige priča i pjesama za djecu „Snaga ljubavi“, autora prof. Emila Raspudića i knjige „Komunikacije u Brotnju“ autora dr. sc. Jure Belje. Za sutra u Podrumima Andrija u Paoči s početkom u 19 sati niz korisnih stručnih predavanja broćanskim vinogradarima i vinarima održat će stručnjaci Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: prof. dr. sc. Ivan Ostojić, doc. dr. sc. Tihomir Prusina, mr. sc. Viktor Lasić i doc. dr. sc. Radica Ćorić, a iste večeri u 21 sat na Broćanskom trgu u Čitluku održat će se „Večer mladih bendova Brotnja“. Ipak, najsvečanije će biti u nedjelju, 16. rujna, kada će se u 9 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku održati „Kolo hercegovačke lige u karateu“, a u 15 sati na Gradskom stadionu Bare i tradicionalni Atletski miting „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012.“.

Svečani mimohod

U 18 sati sudionici manifestacije u mimohodu će krenutu od nove zgrade SŠ dr. fra Slavka Barbarića do broćanskog trga gdje će se u 18.30 sati upriličiti svečanost otvaranja 57. dana berbe grožđa – Brotnjo 2012. Potom će uslijediti tradicionalna smotra folklora i izvornog pučkog stvaralaštva. Na kraju će završni cjelovečernji koncert održati članovi Slavonia banda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?