PONOS BiH - HUMANOST

Ajna Jusić: Mladi u BiH žive sadašnjost i bore se za bolju budućnost

27.05.2022.
u 20:32

Član Uprave UniCredit banke u BiH Dragan Ćavar proglasio je dobitnika Pečata u kategoriji Ponos BiH – Humanost, a to je Ajna Jusić, dobitnica francusko-njemačke nagrade za ljudska prava čiji je život opisan u filmu ‘Grbavica’ i koja vodi ‘Zaboravljenu djecu rata’.

- Dobro večer svima. Prije svega želim da zahvalim u svoje ime, uime članova i tima Udruge 'Zaboravljena djeca rata'. Jako smo sretni i ponosni što je naš rad prepoznat za ovako prestižnu i važnu nagradu. Što se tiče mladih u BiH, mi živimo sadašnjost i borimo se za bolju budućnost. Prošlost i njezine objektivne činjenice moramo poštovati, ali nije fer da ih živimo. Nadamo se da ćemo nastaviti zajedno ulagati napore za sigurniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu. I za kraj, podrška Ukrajini, podrška ukrajinskom narodu. Mi u ovoj državi razumijemo i znamo kroz što prolazite i upravo zbog toga naša udruga nudi svoje kapacitete kako bismo vam pomogli da izgradite za vas bolju i za vas sigurniju Ukrajinu. Niste sami. Hvala vam – kazala je dobitnica Pečata za humanost.

Britanska agencija Shape History Ajnu Jusić uvrstila ju je među sedam liderica koje svijet treba slaviti. Dobiva potporu u borbi protiv diskriminacije u kojoj dokumenti u bh. institucijama zahtijevaju upis oca djeteta. Dosad su oni koji su plod silovanja tu rubriku ostavljali praznom i morali to objašnjavati. I ona sama prošla je strahote.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije