Europska osoba godine

Josep Borrell: Možete računati na kontinuiranu potporu i angažman EU

28.05.2021.
u 22:34

Europska osoba godine je Josep Borrell, visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a, koji čuva granice Unije i odlučno rješava probleme. On je poslao poruku Bosni i Hercegovini putem Pečata.

- Mnogo vam hvala na ovoj časti i što ste mi dodijelili nagradu Večernjakov pečat. Nažalost, ne mogu biti s vama kako bih je osobno primio, ali želim vam poslati poruku: Zajedno sa zemljama članicama EU-a snažno se zalažemo za povećanje kolektivnog angažmana EU-a u BiH, kao i ostatku regije zapadnog Balkana, što je od ključne geostrateške važnosti za EU. Bosna i Hercegovina jasno je izrazila svoju želju da postane članica EU-a. Nastavit ćemo kontinuirano podržavati ovu zemlju u provođenju ove strateške obveze u konkretan napredak. EU čvrsto i nedvosmisleno podržava europsku perspektivu Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje. Možete računati na kontinuiranu potporu i angažman Europske unije. Hvala vam - istaknuo je Borrell u pismu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije