KULTURA I SCENA

Miro Gavran: Iznimno sam sretan što ovu nagradu dobivam u 180. godini postojanja Matice hrvatske

27.05.2022.
u 21:18

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, otkrio je pobjednika u kategoriji Kultura i scena, a Večernjakov pečat otišao je u ruke Mire Gavrana, najizvođenijeg suvremenog hrvatskog dramatičara i novog predsjednika Matice hrvatske.

- Najtoplije zahvaljujem Večernjem listu i žiriju na ovoj značajnoj nagradi. Kao književnik svojim ću tekstovima i nadalje nastojati afirmirati univerzalne vrijednosti, a kao predsjednik Matice hrvatske iznimno sam sretan što ovu nagradu dobivam u 180. godini postojanja Matice hrvatske, najstarije kulturne udruge u Hrvata. Još jednom zahvaljujem na ovoj nagradi i čestitam svim dobitnicima. Puno hvala – kazao je Gavran.

Predstave su mu gledali milijuni, a djela prevedena na više od 30 jezika. Romanopisac, pripovjedač, pisac za mlade... Imao više od 170 kazališnih premijera diljem svijeta - od Zagreba, Rotterdama, Maribora, Washingtona, Pariza pa sve do Bombaja, Buenos Airesa... Ovaj umjetnik rođen u ravnoj Slavoniji ponosi se svojim kamenim i kršnim hercegovačkim korijenima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije