Večernjakov pečat

Samo veliki pjevači i glazbenici nastupaju na velikim događajima

14.05.2017.
u 08:00

Uz velike događaje idu i veliki izvođači. Kao i svake godine, u zabavno-glazbenom dijelu programa Večernjakova pečata nastupit će velika imena domaće i regionalne estrade. Među njima su Splićani Goran Karan, Giuliano i Zlatan Stipišić Gibonni te jedan je od najpoznatijih bh. izvođača sevdalinke Nedžad Salković. Oni će nastupiti u pratnji Akademskog zbora Pro musica i novosadskog Big Banda pod vodstvom Fedora Vrtačnika, dirigenta i aranžera svih skladbi koje će publika čuti u dvorani i pred malim ekranima.
Goran Karan otpjevat će prekrasnu baladu Zdenka Runjića “Prozor kraj Đardina” koja ga je lansirala u zvjezdanu orbitu.
Njegov splitski kolega također moćnoga glasa Giuliano Banić izvest će noviju uspješnicu “Veći od ljubavi” s kojom je pobrao simpatije na Splitskom festivalu prije dvije godine. Ova dvojica velikih pjevača pojačana kolegicama Zoricom Bučić i Mirellom Meić predstavit će, premijerno pred mostarskom i bh. publikom, skladbe iz mjuzikla o Mediteranu “Naša bila štorija” koji je izazvao veliku pozornost u susjednoj Hrvatskoj. Mjuzikl je romantična priča o zabranjenoj ljubavi, ali i oda jedinstvenom načinu življenja. Nedžad Salković otpjevat će sjetnu skladbu “Ne klepeći nanulama”. Novosadski Big Band objavio je nedavno prvi autorski album “Polaris”, s devet skladbi u jazz-funk izričaju. Na njemu se najbolje čuje kako zvuči kvalitetan orkestar koji je sastavljen od renomiranih pop i jazz glazbenika koji su surađivali s najvećim pjevačkim zvijezdama na ovim prostorima. Big Band osnovan je 2003. godine, a do sada je održao 350 koncerata, snimio glazbu za serije “Cvat lipe na Balkanu” i “Nepobedivo srce”. Radili su sa Željkom Joksimovićem na projektu “Dva svijeta”, bili pratnja velikom Totu Cutugnu... Članovi novosadskog Big Banda smatraju se jednim od najboljih studijskih glazbenika i angažirani su u orkestrima Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića, Aleksandre Radović, Jelene Tomašević... “Moramo modernizirati glazbu, promijenila se struktura publike i treba razmišljati o tome na koji način buduće slušatelje uvesti u koncertne dvorane kako bi prihvatili novu kvalitetu”, kazao je maestro Vrtačnik. O Akademskom mješovitom zboru Pro musica, koji predvodi maestro don Dragan Filipović, suvišno je trošiti riječi. Riječ je o mladim ljudima koji su ponos Mostara i Hercegovine. Spremni su otpjevati i najzahtjevnije skladbe. Neki od njih su uspješni solo pjevači koji su se okušali i u operi, klapi i zboru, a pojedinci su mentori u glazbenim školama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije