PONOS BiH - POTHVAT

Vedran Zubić: Moramo raditi mnogo bolje da bismo uopće imali zdravije društvo

27.05.2022.
u 20:26

Tomislav Ruk, član Uprave HT Eroneta, otkrio je dobitnika Pečata u kategoriji Ponos BiH – Pothvat, a to je Vedran Zubić, profesor zemljopisa koji umiruje stanovništvo nakon - potresa.

- Prije svega, dobra večer svim gledateljima BHRT-a Hrvatske radiotelevizije, Ukrajinske nacionalne televizije. Izuzetna mi je čast biti uopće kandidiran u aspektu Ponosa Bosne i Hercegovine, i zaista je to velika stvar, a posebno biti izabran pored svih tih ljudi. Međutim, dopustire mi da kažem par riječi o mojim ponosima, o ljudima koji stoje iza svog mog rada, da zahvalim svojoj obitelji, supruga, sin, mojim divnim roditeljima. I, naravno, moram priznati, svim mojim učenicima koji su stali iza ovoga i glasovali na kraju krajeva za mene. I hvala mojim kolegama što smo upravo ispali ovakvi kakvi jesmo. Napominjem da moramo raditi mnogo bolje da bismo uopće imali zdravije društvo. Neke stvari su nam pokazale da ako odradimo posao kako treba, onda ćemo malo i smiriti strasti kod nekih nemilih scena kao što nam je pokazao posljednji potres. I zbog toga ću završiti svoje pozdrave s dvije stvari. Prije svega, čuvajmo ljude, oni su sve što imamo. I naravno, dopustite mi da odavde pošaljem pozdrave jednoj divnoj generaciji maturanata koja upravo večeras proslavlja svoju maturalnu večer. Voli vas razrednik – kazao je Zubić u emotivnom govoru.

I odrasli su shvatili zašto ga djeca biraju za najboljega u BiH. Iako na svijetu ne postoji osoba koja precizno može predvidjeti potres, ovaj bh. stručnjak, mnogi kažu, na tom je tragu. Analizira podrhtavanja tla i objašnjava ih umirujućim rječnikom. Učenici ga izabrali za najboljeg prosvjetara u BiH. Lani upozorio na problem “ugovora na određeno vrijeme” u svojoj i drugim branšama, zbog čega država gubi stručnjake.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije