wembley

Fury nokautirao Whytea i obranio titulu: "Posvećujem pobjedu Isusu Kristu. Obećao sam ženi, povlačim se"

24.04.2022.
u 10:21
Britanac Tyson Fury obranio je naslove svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC i prema magazinu The Ring, nakon što je u dvoboju održanom na londonskom Wemley stadionu nokautom u šestoj rundi svladao sunarodnjaka Dilliana Whytea.
 

Tijekom čitave borbe bilo je vrlo malo udaraca, ali sredinom šeste runde Whyte je naletio na jedan aperkat Furyja te se srušio na tlo bez mogućnosti nastavka dvoboja.

Za 33-godišnjeg Furyja ovo je bila 32. pobjeda u karijeri uz jedan neodlučeni dvoboj, dok je 34-godišnji Whyte u svom 31. nastupu pretrpio treći poraz.

"Posvećujem pobjedu, kao i uvijek, Isusu Kristu. Pobijedio sam u svojoj Engleskoj. Oduševljen sam podrškom, ne mogu vjerovati da je 94.000 zemljaka bilo uz mene, iz dubine duše hvala svakome tko je gledao meč na stadionu ili ovako kasno na TV-u. Dillian ima lavlje srce i odličan je, ali protiv najboljeg na planetu nije mogao", rekao je Fury nakon borbe.

Potom se osvrnuo na pitanje hoće li se zaista umiroviti.

"Obećao sam svojoj ženi Paris da ću se povući nakon trilogije protiv Wildera. Međutim, borbu na Wembleyu, kod kuće... to sam dugovao navijačima. Sad je i to prošlo i moram biti čovjek od riječi. Ovo je kraj Kralja Cigana!", potvrdio je.

 

Nakon pobjedničkih riječi zapjevao je pjesmu "American pie".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije