ZABRINUTI STANOVNICI

Vehabije se okupljaju u selu Kamenice

vehabije
VL FOTO
02.05.2011.
u 11:47

Imaju veoma čvrste rodbinske, prijateljske i druge veze s pripadnicima vehabijskog pokreta iz mjesta Šerići i Orahovica

U selu Kamenica, u općini Teslić, evidentna je prisutnost “osoba koje svojim izgledom i načinom oblačenja podsjećaju na pristaše vehabijskog pokreta”.

Potvrđeno je to bh. agenciji u policiji RS-a, a Nezavisnim novinama Dževad Galijašević, član Ekspertnog tima jugoistočne Europe za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, kazao da su ova saznanja točna i dodao da je potpuno izvjesno da su vehabije naoružane, jer je oružje dostupno bilo kome u BiH.

Iz policije RS-a podsjećaju da su pripadnici SIPA-e tijekom 2010. godine na području sela Kamenica vršili pretrese na više lokacija te oduzeli veću količinu nosača slike i zvuka, kao i nekoliko računala.

Iz policijskih izvora neslužbeno se saznaje da vehabije u Kamenici siju strah i među domaćim muslimanima koji su građanski orijentirani, ali i prave probleme tijekom obavljanja vjerskih obreda u džamiji, i to najviše petkom.

“Imaju veoma čvrste rodbinske, prijateljske i druge veze s pripadnicima vehabijskog pokreta iz federalnih mjesta Željezno Polje, Šerići i Orahovica”, navodi isti izvor, dok u policiji RS-a službeno kažu da, prema njihovim procjenama, te osobe ne predstavljaju prijetnju po lokalno stanovništvo. Galijašević, s druge strane, pojašnjava da vehabije naseljavaju brojna područja između Federacije BiH i RS, gdje spada i Kamenica, kod Teslića. “Njihovo naseljavanje nije neplansko. Oni idu u pogranične krajeve jer tako lakše djeluju u oba entiteta”, naglašava Galijašević. Prema njegovim riječima, mnogi pripadnici vehabijskog pokreta, koji se dovode u vezu s napadima u svijetu, zasigurno se danas nalaze u BiH. Kamenica se počela spominjati nakon što je prošle godine objavljen popis imena 300 državljana BiH, uglavnom Bošnjaka, koji se dovode u vezu s terorizmom, a na kojem se našao i mještanin ovog teslićkog naselja Rasim Čamo, koji živi u Americi. Podsjećamo, vehabije su krajem prošlog tjedna u Bihaću održale seminar pod nazivom “Naš izbor je islam”, a tih dana je i prijećeno Dobojliji D.Ž., i to pismom koje potpisuje “Dobojski pokret vehabija”. Inače, vehabije u BiH na sve načine pokušavaju među kršćanima, ali i pripadnicima međunarodne zajednice stvoriti paniku. Na udaru radikalnih islamista posebno je RS, ali i dijelovi FBiH s hrvatskom većinom, tvrde vojni analitičari

Ključne riječi

Komentara 2

AP
apavlovi
21:36 02.05.2011.

Ova zadnja konstatacija ne stoji jer su probali svoju silu pokazivat u Žepču ali im nije dugo trajala.Na dan potpisa dejtona 1995 na petlji u Žepču je rezultat bio 5:0.Poslije je bilo prijetnji ali ko pišanje u vjetar.Eto neka opet probaju bit će im isto ili još gore.Ovo govno Bin Ladena je trebalo prepustit Žepčacima oni bi to davno riješili.Eto sad ovi što bi se svetili samo nek probaju još ima Žepčaka.

KR
krtica
04:52 03.05.2011.

Islam vehabijama znaci isto kao katolicizam pvavoslavcima. U ime islama ti kriminalci teroriziraju okolno stanovnistvo, a u isto vrime islam im je pokrice i velika zastita. Iskorijeniti vehabije iz BiH-e je primarna duznost bosnjacko-muslimanske vlade. Pronaci ih, uhapsiti ih, oduzeti im pravo boravka i protjerati ih u drzave porijekla, a domace vehebije kazniti najstrozim kaznama pred vojnim sudom. Bilo bi vrijeme da bosnjacko-muslimanska vlada pogleda istini i islamsko-opasnoj stvarnosti u oci. Neka se oni klanjaju i guze koliko god hoce, ali neka islam ne uzimaju kao ispriku i pokrice u svojim kriminalnim i zlocinackim djelima. Neka ih ubijeni Osama pozove za sobom!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?