AGENT OSA-e TVRDI:

Vehabije su planirale terorizam u Bosni i Hercegovini

teroristi
VL FOTO
04.06.2010.
u 15:54

Agent OSA-e je naveo da su planirani i napadi na LOT timove EUFOR-a u BiH, pripadnike postrojbi Oružanih snaga BiH koji trebaju ići u Afganistan

Rijad Rustempašić i njegov brat Muhamed te Abdulah Hadžić i Edis Velić, optuženi za terorizam, planirali su napade na objekte Vlade RS-a, rekao je u Sudu BiH zaštićeni svjedok N, agent Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

On je naveo da su planirani i napadi na LOT timove EUFOR-a u BiH, pripadnike postrojbi Oružanih snaga BiH koji trebaju ići u Afganistan i na neke osobe hrvatske nacionalnosti te da su to informacije koje su prikupljene od insajdera u skupini Rustempašića. Zaštićeni svjedok “N” još je naveo da se Rustempašić dovodio u vezu sa slanjem optičkih nišana iz Austrije u BiH, a radio je na nabavi specijalističke vojne opreme iz Njemačke u vrijednosti od oko 30.000 maraka.

- Znali smo gdje se sastaju Rustempašići, Handžić i Velić i njihove namjere. Znali smo da su se obučavali - naglasio je svjedok N. Rijad Rustempašić je bio osumnjičen za napade na hrvatske povratnike u središnjoj Bosni i podmetanje eksplozivnih naprava. Policiji su poznati i Abdulah Handžić te Edis Velić, koji su prosvjedovali protiv deportacija osoba koje su nezakonito dobile državljanstvo BiH, ali i na prosvjedima podrške muslimanima u Palestini i Iraku.

Oni su palili američke i zastave europskih zemalja.

Ključne riječi

Komentara 2

AL
Almir71
04:01 05.06.2010.

Predpostavljam da je ovo slika orginal iz Bosne(posto vidim palme iza). neki dan sam cito da je jedan nas covijek donjeo spec. vatrogasna odjela ,mislim da je bilo gore Travnik ili gdje vec, i da svako to specijalno vatrogasno odijeloo kosta takvo polovno oko 1 500 maraka, Pa bi volio da mu neko onda objasni koja se to \'\'specijalisticka vojna oprema\'\' MOZE NABAVITI ZA 30 000 Maraka. DA NIJE NEKA ZAOSTAVSTINA IZ 2 SV rata.a li i to ima istorisku vrijednost sigurno bi prelazilo onih famoznih 30 000 maraka, Ma sto se nasmija ovako ujutro odma.

OB
-obrisani-
13:37 30.06.2010.

LOCIRATI PRATITI LIKVIDIRATI!korov se u korijenu reže!neka vlasti BIH konstantno rade racije i maltretiraju i hapse krmad po njihovim selima i vehabovukojebinama!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije