Ljubuški

Veliki gubici vode u JKP-u, značajan udio ima i krađa

sjednica
Ivan Kaleb
28.04.2012.
u 13:20

Ravnateljica Doma zdravlja dr. Iva Bubalo je smatrala potrebnim obratiti se i istaknula neke projekte na kojima rade

Od 17 točaka dnevnog reda na 37. sjednici OV-a Ljubuški, osam se odnosilo na rad općinskih i javnih ustanova i poduzeća, točnije na njihov rad u 2011. i program rada u 2012. Od njih osam, informacije ili izvješća o radu u prošloj i programi rada u ovoj godini, usvojeni su za njih šest bez ikakvih diskusija ili pitanja vijećnika nazočnim ravnateljima. To se odnosi na: Dom zdravlja, Radio Ljubuški, Općinskog pravobranitelja, JU Ljubuški sportski centar, Centar za socijalni rad i Hrvatsku knjižnicu. Ravnateljica Doma zdravlja dr. Iva Bubalo je smatrala potrebnim obratiti se i istaknula neke projekte koje su u posljednje vrijeme ostvarili, ali je i naglasila da nisu zadovoljni financiranjem, odnosno raspodjelom novca od županijskog Zavoda za zdravstveno osiguranje. No, raspravljalo se o stanju u Vatrogasnom društvu i JKP Ljubuški.

Zapovjednik Vatrogasnog društva Ljubuški Ivan Šimić je postavio pitanje zašto se napokon ne provede preustroj kojim bi Vatrogasno društvo od udruge građana postala općinska služba. Dosta se govorilo o velikim gubicima vode u JKP, koji iznose 75 % i zaključilo se da u tom postotku značajan udio ima krađa vode. Vijećnici su prihvatili Odluku o usvajanju programa razvoja poslovne zone “Zvirići” u Zvirićima, zaključak o usvajanju izvješća o procijenjenoj šteti nastaloj djelovanjem elementarne nepogode, zaključak o postupku prekategorizacije ceste Teskera - Orahovlje u regionalnu cestu i zaključak o prijedlogu Vladi ZHŽ da se ozakoni rad školskih kuhinja u osnovnim školama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?