20 GODINA S VAMA

Veliki spektakl koji zbližava ljude

napredak
Zvonimir Ćorić
09.11.2010.
u 16:29

Glazbeno-scenski spektakl večeras u 19 sati organiziraju HTV i HKD Napredak u sarajevskoj Skenderiji povodom 20. obljetnice obnove rada ovoga društva

Glazbeno-scenski spektakl “20 godina s Vama”, koji večeras u 19 sati u sarajevskoj Skenderiji organiziraju HTV i HKD Napredak povodom 20. obljetnice obnove Napretka, s obzirom na opremu koja je stigla iz Hrvatske, doista obećava spektakl.

Digitalna tehnika

To je potvrdio i izvršni producent Tomislav Kašljević, čovjek koji je ključna spona između Nepretka i HRT-a. U Sarajevo je stiglo 15 vozila s nekoliko tona prateće tehnike potrebne za raskošnu scenografiju kakva će biti u dvorani Skenderije. HRT je za ovu prigodu poslao svoju najsofisticiraniju opremu, između ostalog i reportažna kola s digitalnom tehnikom, a koncert će se snimati sa sedam kamera. Prema riječima dr. Franje Topića, ovaj glazbeni spektakl će okupiti velik broj Napretkovaca iz svih podružnica, prijatelja i dobročinitelja ovog kultnog hrvatskog društva te predstavnike javnog, političkog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života BiH i Hrvatske.

Podsjećanja radi, sav prihod od prodanih ulaznica, kao i od sponzora bit će namijenjen Zakladi za Vrhbosansko sveučilište koje je osnovao Napredak uz podršku Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene, kao i za godišnje stipendije. Zahvalivši se HRT-u, Topić je naglasio kako su se svi sudionici odazvali već na prvi poziv koji im je upućen iz Napretka.

Nakon prvog upućenog poziva svi pjevači su pristali dati svoj doprinos pjevajući besplatno, što je doista gesta za pozdraviti. Ovaj projekt će zasigurno zbližiti ljude. Tome u prilog govori i činjenica da su rijetko kada pjevači koji će nastupiti na Napretkovu koncertu, istodobno nastupili u sličnom sastavu na nekom drugom koncertu. Iz BiH uglavnom dolaze samo negativne priče, a Napredak je pozitivna priča, kazao je prof. dr. Franjo Topić. Voditelj programa Branko Uvodić, čovjek koji ima dugi radni staž na HRT-u, već duže vrijeme nije boravio u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ovaj koncert je zamašnjak za ponovnu suradnju s BH televizijom i s Federalnom televizijom. Snimanjem emisije “Lijepom našom”, posvećene 20. obljetnici obnove HKD-a Napredak i osnivanju Zaklade za Vrhbosansko sveučilište trebalo bi biti most u uspostavljanju ponovne suradnje s televizijama iz BiH, kazao je Uvodić. Kako je i sam naglasio, ta se suradnja već zrcali u ovom koncertu na kojemu će nastupiti Tamburaški orkestar BH televizije i Narodni orkestar BH. Snimka koncerta će biti darovana objema televizijskim kućama - BHT i FTV-u, tako da će se moći vidjeti u dva dijela kada budu emitirane.

Poziv ili SMS

- Drago mije što sam ponovno u svom gradu i obećavam lijepu noć i noć za pamćenje. Posebno mi je drago što nastupam u prigodi kada jedna ovakva kulturna ustanova kao što je Napredak slavi 20. g. obnove - kazao je Željko Bebek. Prvi dio bi se trebao emitirati već u nedjelju, 21. studenoga u večernjem terminu. Inače, za ovu prigodu bit će otvoreni dobrotvorni brojevi telefona u BiH i RH te će gledatelji moći pozivom ili slanjem SMS-a donirati 2 KM, odnosno 7,5 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?