zona zabrana leta

Vijeće sigurnosti odobrilo intervenciju u Libiji, Gadafi prijeti

libija, rezolucija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.03.2011.
u 07:18

Prije samog glasovanja Gadafi je rekao: Ako je svijet toliko lud, i mi ćemo biti ludi

Vijeće sigurnosti UN-a sinoć oko 23.30 po hrvatskom vremenu izglasalo je vojnu intervenciju u Libiji.  Rezolucijom se na libijsko područje uvodi i zona zabrane leta te se dopuštaju sva potrebna sredstva da se obrane civili u Libiji.

S deset glasova za i 5 suzdržanih (Njemačka, Brazil, Indija, Kina i Rusija) Vijeće sigurnosti izglasalo je rezoluciju koja bi trebala primiriti stanje u Libiji. Iz Gadafijeve vlade već su rekli kako će se protiviti toj odluci. Tisuće protuvladinih prosvjednika okupile su se u Bengaziju i slavili odluku Vijeća sigurnosti.

Prije samog glasovanja u Vijeću sigurnosti, libijski vođa Moamer Gadafi za portugalske je medije rekao: Ako je svijet toliko lud, i mi ćemo biti ludi.
- UN-ovo vijeće nema nikakav mandat te Libija ne priznaje njihove rezolucije, dodao je Gadafi. Upozorio je da bi vojna akcija imala "teške posljedice".

Dok su političari u Ujedinjenim narodima raspravljali što će poduzeti, u Libiji se događala prava drama. Naime, Gadafijeve snage počele su bombardirati grad Bengazi, glavno pobunjeničko uporište.

Zračni napadi i eksplozije čuli se u predgrađima koja su nadlijetali avioni u niskom letu, a na meti je bio i aerodrom Benina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije