Priopćenje

Vijećnici povećali svoje paušale u općini Prozor - Rama

Općinsko vijeće
05.02.2013.
u 10:51

HDZ BiH Prozor - Rama osudio odluku o povećanju poaušala općinskim vijećnicima

Iako se većina žitelja općine Prozor-Rama nalazi na rubu egzistencije to nije bilo zapreka aktualnoj općinskoj vlasti da na protekloj sjednici Općinskog vijeća Prozor - Rama usvoji sramotnu odluku o povećanju paušala općinskim vijećnicima.

"Licemjerje vladajuće koalicije predvođene HDZ 1990, koji u trenutnom sazivu vlada u dosluhu sa svim bošnjačkim strankama koje participiraju u radu općinskog vijeća, posebno dolazi do izražaja ako se ima u vidu da je HDZ 1990 na proteklim izborima nastupao uz krilaticu ZA NAROD, što se u konačnici pokazalo kao obična predizborna laž. Da je to tako pokazuju i podaci Zavoda za zapošljavanje koji bilježi rekordan broj nezaposlenih u posljednjih nekoliko godina, dok s druge strane vladajuća koalicija puni džepove svojim vijećnicima koji će po novom obračunu za samo jednu mjesečno održanu sjednicu općinskog vijeća imati veću naknadu nego je osobni dohodak dobrog dijela uposlenih na području naše općine koji svaki dan odlaze na posao" navodi se u priopćenju OO HDZ BiH Rama.

Iako je Klub vijećnika OO HDZ BiH Rama apelriao da se odustane od ovakve odluke, razumijevanje vladajuće većine je izostalo. Prilikom glasanja 6 vijećnika HDZ-a bilo je protiv povećanja paušala, ali je u konačnici odluka donesena sa 14 glasova ZA.

Kako navode u priopćenju, povećanje paušala općinskim vijećnicima neće ostati usamljeni slučaj da načelnik općine uz pomoć općinskog vijeća dijeli proračunske novce svojim političkim poslušnicima. Već na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama prema Planu rada istoga predviđeno je usvajanje odluke o povećanju primanja izabranih dužnosnika HDZ 1990 i njegovih satelita u trenutnoj općinskoj vlasti.Naravno naši vijećnici će ukazati na neprimjerenost trenutka za takva povećanja, jer posljednju godinu na svim razinama vlasti došlo je do smanjenja primanja izabranih dužnosnika i drugih korisnika proračuna. Izrazili su čuđenje ovom odlukom upravo zbog činjenice da je općinska kasa već mjesecima prazna i da kasne isplate prema korisnicima općinskog proračuna.

"Međutim, dok je ova vlast na čelu naše općine porodiljine naknade, veća izdavanja za braniteljsku populaciju, poticaji za zapošljavanje, izdašnije sufinanciranje studenta i čitav niz drugih prioriteta ostat će samo lista želja većine žitelja ove općine, dok će načelnik i dalje uskoj grupici ljudi oko sebe dijeliti naš novac. Čak će i većina glasačkog tijela HDZ 1990 morati pričekati neke naredne izbore da bi za svoj glas dobila mrvicu sa načelnikovog stola. Kako preživjeti do novih izbora usprkos općinskom proračunu od preko 10 milijuna maraka, za većinu žitelja naše općine postalo je znanstvena fantastika", navodi se u propćenju OO HDZ BiH Rama.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
Svjetlonosa
16:07 05.02.2013.

Previse dramatizirate,a da je loshe jest.Nazalost u opcinu se nemozemo osloniti,i tu vrijedi ona stara uzdaj se u se i u svoje kljuse. Organizacije mogu same pocet da rade nesto,drustva i svi koji zele pridonijeti opcini Prozor-Rama. Ramu moze spasiti samo turizam kojeg ima u pretilosti,em seoski,sportski,vjerski,kulturoloski turizam i sl. Rado bi pridonio sirenju i stvaranju Rame koja se moze probiti u svjet kroz nash trud i zalaganje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?