Žepče

19. Dani planinara Herceg Bosne

Branko Bago
VL FOTO
21.08.2015.
u 11:11

Potrebno je ponijeti odgovarajuće šatore, vreće za spavanje i podmetače, te prikladnu odjeću i obuću

Planinarsko društvo „Vis” Žepče, poziva Vas da im se 21., 22., i 23. kolovoza pridružite na obilježavanju 19. Dana planinara Herceg-Bosne. Ovom prigodom planiran je i bogat program! Žepče se nalazi na magistralnom putu M-17 na pola puta između Doboja i Zenice. Sa magistralnog puta M-17 skreće se pored restorana “Jeleč” asfaltnim putem do kraja sela Ljubna, a zatim do sela Vitlaci. Navedena dionica u duljini od 6 km se može prijeći osobnim vozilima, a put je prohodan i za autobuse, koji se u Vitlacima mogu okrenuti i vratiti na neki od usputnih parkinga. Od Vitlaca se može, dobro uređenim makadamskim putom, u duljini od 2 km, osobnim automobilima doći neposredno do planinarskog doma. Za planinare koji dođu autobusima, i ovu dionicu planiraju preći pješke, prijevoz težih stvari od Vitlaca do planinarskog doma je moguće organizirati traktorom. Cjelokupna dionica puta od restorana „Jeleč” do planinarskog doma je dobro markirana planinarskim markacijama, a na raskrižjima su postavljene info table. Kamp se nalazi uz planinarski dom na Matinskom visu, na nadmorskoj visini od 750-850 m.

Potrebno je ponijeti odgovarajuće šatore, vreće za spavanje i podmetače, te prikladnu odjeću i obuću. Vaše šatore možete postaviti na prostranoj pokošenoj planinskoj livadi, sa blagim nagibom, ili pak na travnatim pokošenim površinama ispod stabala crnog bora. Za detaljnije uređenje prostora za šatore, na raspolaganju će biti ručne kose za košenje trave te grablje i sjekire. Uz šatore možete ložiti vatru, uz obvezno postavljanje kamenja oko ložišta i primjenu svih mjera zaštite od požara, kao i obvezno gašenje vatre prije spavanja ili odlaska. 

Ključne riječi

Komentara 1

HU
huso1bosnjak
11:45 21.08.2015.

Herceg Bosna je fassisticko katolicko fundamentalisticka tvorevina tzv(h)rvatskog naroda u srednjoj i jugpzapadnoj Bosni, umjesto da ga se tzv rvati stide oni se njime ponose tj dzihaju dzihaju u svoj katolicki dzihad...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?