početak nove godine

3 novogodišnje odluke koje bismo ove godine trebali donijeti

Shutterstock
01.01.2018.
u 11:13

Većina nas sa simboličnim 1. siječnjom i početkom nove godine ima istu odluka koje želi provesti u narednoj godini. Većina ih vjerojatno ima i odluku o gubitku kilograma, zdravijoj prehrani, odbacivanju nekih poroka i sličnih koje nanovo svake godine promišljamo. Mi vam donosimo tri malo drugačije novogodišnje odluke koje bi svatko trebao donijeti, piše Zadovoljna.hr. 

1. Volontiranje jednom tjedno 
Većina nas u vremenu ekonomske krize u kućnom budžetu nema previše mjesta za donacije, no ono što svi možemo učiniti je naći vrijeme za volontiranje. Kako bi bili društveno korisni, ali i osjećali da pridonosite i pomažete onima kojima je najpotrebnije trebali bi se uključiti u volontiranje.
Na taj način ćete utjecati na nečiji život, učiniti ga boljim, a i sami ćete se osjećati korisno i dobro. 

2. Pisanje dnevnika
Vjerojatno nema žene koja u jednom periodu svog života nije pisala dnevnik. Vrijeme je da se vratite ovoj navici iz djetinjstva, koja će sada u ozbiljnijoj dobi biti ispušni ventil i pomoći vam da lakše prebrodite stres. 

Pisanje dnevnika može vam dati utjehu i rasterećenje. Papir podnosi mnogo stoga s vremena na vrijeme u svoju 'tajnu' bilježnicu zapišite svoje osjećaje i razmišljanja.
U svakom slučaju bit će ga zgodno pročitati nakon vremena i sagledati stvari iz malo drugačije perspektive.

3. Brzo hodanje 
Većina nas se trudi živjeti zdravo i u svoj zgusnuti raspored ugurati barem minimum sati vježbanja tjedno. Nažalost organizirano vježbanje kod nekih ostaje samo na željama, no nasreću postoji odlična alternativa. Hodanje u svakoj mogućoj prilici. 

Ukoliko koristite javni prijevoz vrijeme je da uštedite novac i svom tijelu date potrebnu fizičku akciju.

U novoj godini stoga više pješačite, a kako bi vam bilo jednostavnije dnevno hodanje vremenski ograničite na 15 do 30 minuta dnevno. To može biti odlazak na posao pješice, bar dio puta, korištenje stepenica umjesto lifta ili odlazak u trgovinu bez auta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije