korisni savjeti

3 prirodna načina na koja možete ublažiti bol u grlu

grlo
28.09.2020.
u 07:29

Smjena godišnjih doba uvijek sa sobom nosi promjene. Jesen, koja često predstavlja novi početak, mnogim ljudima označava i promjene u organizmu te imunitetu.

Hladnije vrijeme sa sobom donosi prehlade, gripe te jesenske alergije koje su često popraćene bolom, grebanjem te suhoćom u grlu. Ako ste primijetili neke od navedenih promjena, a ne želite odmah koristiti lijekove, u nastavku vam donosimo tri prirodna recepta za smanjivanje boli u grlu, piše ljepotaizdravlje.hr.

Grgljanje slane vode

Više znanstvenih istraživanja pokazalo je da grgljanje slane vode nekoliko puta na dan smanjuje otekline u grlu, pročišćava od sluzi te čisti od bakterija. Liječnici preporučuju otopiti pola žličice soli u šalici tople vode te nakon grgljanja vodu ispljunuti.

Zlatno mlijeko

Zlatno mlijeko dobit ćete tako što ćete pomiješati 100 mililitara mlijeka s pastom od kurkume. Za pastu od kurkume bit će vam potrebno 100 grama kurkume, žlica đumbira u prahu, žlica cimeta, čajna žlica crnog papra, 100 grama organskog kokosovog ulja te 350 mililitara filtrirane vode. Sastojke ćete pomiješati te zagrijati na nižoj temperaturi do vrenja i kuhati 10 minuta. Ohlađenu pastu stavit ćete u hladnjak. Zlatno mlijeko ubit će mikrobe i viruse u grlu te ojačati imunitet.

Češnjak i đumbir

Češnjak i đumbir poznati su po svojim antibakterijskim svojstvima. Ako naribanom češnjaku i đumbiru dodate malo maslinovog ulja i cijeđenog limuna, dobit ćete napitak koji će vam pomoći smiriti bolno grlo te, također, podići imunitet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?