pozitivno komunicirajte

5 fraza koje vam mogu pomoći da spasite svoju ljubavnu vezu

Pixabay
19.11.2019.
u 09:11

Ako ste društvenija osoba od partnera, zamolite ga da vam se pridruži samo na nekim odabranim događanjima koja se njemu sviđaju, a na druge otiđite sami - i njegujte vrijeme za sebe

Romantične su veze često komplicirane, i to ne zbog nedostatka ljubavi, brige ili truda o partneru, već zato što ste dvije različite jedinke; svaka sa svojim jedinstvenim vrijednostima, vjerovanjima, perspektivom i snovima. To znači da je kad se odlučite na zajednički život s nekim, prirodno očekivati situacije u kojima se nećete slagati. 

Ključno što treba imati na umu jest da to ne znači da vam je odnos osuđen na propast ili da niste kompatibilni - već jednostavno da trebate naučiti pozitivno komunicirati, pogotovo kada ne dijelite mišljenje i stavove, piše 24sata.hr. 

A ovih vam pet fraza mogu to pomoći ostvariti:

"Razumijem te."

Ova jednostavna fraza može pomoći u bilo kojoj interakciji. Ako se ne slažete oko nečega i oboje ste frustrirani, s tim ćete riječima raspršiti dio negativne energije. Vaš će partner cijeniti činjenicu da ga čujete, a vi ćete podsvjesno uložiti više napora da biste stvarno razumjeli njegovo stajalište.

"Poštujem te"

Poštivanje tuđe perspektive čak i kad se ne slažete s njom jedan je od temelja za bilo koji odnos, romantičan ili ne. Imajte na umu da možete poštivati ​​stavove drugih i bez da se s njima slažete, a druga će strana cijeniti činjenicu da prepoznajete ono što govori.

"Nađimo se na pola puta"

Redovito razgovarajte s partnerom o onom što je važno za svakog od vas. Na taj način, kad se i pojave nesuglasice oko odluke ili načina djelovanja, već znate tko može učiniti kompromis. Na primjer, ako partner voli putovanja a vi ne želite putovati, oboje možete pristati na jedno ili dva putovanja godišnje, a njega možete podržati u tome da ide sam ili s prijateljima.

Ako ste više društveni od partnera, zamolite ga da vam se pridruži na odabranom broju društvenih događanja koja mu se sviđaju, a na druge otiđite sami. Obratite pažnju na ono što svaki od vas treba i dajte jedno drugom prostora da tim potrebama i udovoljite.

"Zahvalan/zahvalna sam što si..."

Na primjer, zahvalna sam što si večeras napravio večeru, jer sam ja bila preumorna, ili što si slušao o mojim brigama zbog posla i predložio neka rješenja za njih. Hvala što si u mom životu, jer se osjećam voljeno, sigurno i cijenjeno.

Zahvalnost ima u sebi 'magiju' i može pomoći unijeti pozitivnost u odnos. Ako biste to željeli usaditi u svoju vezu, mogli biste svake večeri razgovarati o zahvalnosti. Tijekom tog razgovora, recite partneru jednu do tri stvari o njima na kojima ste zahvalni taj dan, a neka partner učini isto. A ako i nastanu nesuglasice, od samog početka ćete biti pozitivniji,

"Podržavam tvoje želje"

Kao rezultat toga, partner će osjećati da ga potpuno podržavate. Imajte na umu da podržavanje partnerovih želja ne znači ni da ih morate skroz razumjeti ni pomoći da ih ostvari (neki možda ni ne žele vašu pomoć) - ključna je mentalna i emocionalna podrška, savjetuju na portalu Psychology Today.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije