male tajne

5 pogrešaka koje radite kod pripreme hot - doga

adaas
15.03.2017.
u 21:45

Nikako nemojte tostirati pecivo za hot- dog! Ne radite sendvič, zar ne?

Hot - dog, hrenovka u pecivu, nezamjenjiva je na utakmicama, dječjim rođendanima, sajmovima...

 

Ako i vi sami kod kuće pripremate hot- dog, ovo su najvjerojatnije pogreške koje pri tome radite. 

Kuhate u vodi

Hrenovke ili kobasice, pecite na roštilju. Meso je znatno ukusnije, a i dobit ćete one crte na njima od rešetki za još bolji dojam. Kako bi se meso ispeklo baš onako kako treba, ne stavljajte hrenovke tik jednu uz drugu već ih razdvojite da ima nekoliko centimetara razmaka između njih. 

Najjeftinije meso

Ne kupujte najjeftinije meso. Postoji pravilo, što je jelo jednostavnije, meso mora biti kvalitetnije. Hot-dog spada u brzu hranu pa uz pecivo i ostale dodatke koje sljubljujete s hot-dogom, barem birajte kvalitetnije meso koje ne sadrži previše konzervansa, aditiva, soli i sl.

Ne bodete hrenovke prije pečanja

Još jedna od pogreška pri pečenju ili kuhanju hrenovki zasigurno je ta da zaboravite vilicom ili čačkalicom probušiti nekoliko rupa po hrenovci. Ako to ne napravite, riskirate da se hrenovke raspuknu. 

Prepečete meso

Prilikom pečenja na roštilju, hrenovke trebate često okretati kako ne bi izgorile, ali i kako bi se ravnomjerno ispekle. Imajte na umu da im ne treba dugo da budu pečene, a ako vam nakon jako kratkog vremena zagore, to je pokazatelj da ih pečete na prejakoj vatri. 

Tostirate pecivo

I nikako nemojte tostirati pecivo za hot- dog! Ne radite sendvič, zar ne? 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?