njemačka

7.000 eura za informacije o bh. državljaninu Draganu Spajiću

asdas
09.04.2017.
u 12:30

Policija njemačkog Hagena i tužiteljstvo Düsseldorfa sklapaju mozaik pljačke i pokušaja dvostrukog ubojstva u Mendenu u noći 24. i 25. studenoga prošle godine. Te noći su trojica nepoznatih počinitelja provalili u kuću u Mendenu u kojoj je živio stariji bračni par. Provalnici su svladali 84-godišnje supružnike i mučenjem od njih saznali šifru kućnog sefa s novcem i dragocjenostima.

Provalnici su napustili mjesto zločina, ostavivši bračni par s teškim ozljedama i vezane. Punih 20 sati kasnije susjedi su otkrili ozlijeđene i vezane starce te pozvali policiju i hitnu pomoć.U međuvremenu su istražna tijela identificirala jednog od napadača. To je državljanin BiH Dragan Spajić, starosti 33-35 godina, koji je u prošlosti koristio dokumente i na ime Martin Savić. Njemačka policija moli građane za pomoć u pronalasku Spajića ali i njegovih suučesnika, također bh. porijekla, prenosi Radiosarajevo.ba.

Bosanskohercegovački razbojnici odnijeli su iz kuće u Mendenu značajnu količinu novca, numizmatičku kolekciju, nakit... Posebno se ističu dva raritetna ručna sata – jedan s motivom Mendena izrađen je u svega 100-tinjak primjeraka, dok drugi, pilotski marke Zeno, vrijedan 1.500 eura, ima staklenu poleđinu koja omogućava pogled u satni mehanizam.Za informacije koje bi dovele do uhićenja Dragana Spajića tužiteljstvo iz Düsseldorfa ponudilo je nagradu od 5.000 eura koja je u međuvremenu povećana na 7.000 eura. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?