banja luka

Ahmetović: I Vučić može spriječiti paljenje iskre koja može zapaliti regiju

 Sadik Ahmetović
17.08.2016.
u 12:15

Potpredsjednik SDA i zastupnik u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović upozorio je danas u Banjoj Luci da referendum u RS-u o 9. siječnja kao Danu RS-a nije dobar za mir i stabilnost u BiH te naveo da se 25. rujna, kada je najavljen taj referendum „pali iskra koja može zapaliti regiju“.

- Oni koji ga mogu spriječiti, pravno i politički, trebaju to uraditi. To je visoki predstvanik u BiH Valentin Inzko, koji može poništiti odluku Narodne skupštine RS-a o tom referendumu. I  predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko su iskrene njegove izjave nakon jučerašnjeg sastanka s potpredsjednikom SAD-a Josephom Bidenom, da jedna iskra može zapaliti regiju. Evo prilike za Vučića da pokaže tu iskrenost i svojim političkim autoritetom nad Dodikom spriječi referendum u RS-u. To su jedine dvije mogućnosti – kazao je Ahmetović, koji u Banjoj Luci nazoči sastanku bošnjačkih dužnosnika u Republici Srpskoj, u povodu najavljenog referenduma.

Nada se da će jedna od te dvije mogućnosti biti realizirane i da do referenduma neće doći, jer predstavlja veliki problem za BiH, jer se radi o protuustavnom i antidaytonskom činu.

Ahmetović je dodao i da će uslijediti "odgovor na rušenje države BiH".

-Nema cijene za državu i to moraju svi znati – kategoričan je on.

Sastanku u Banjoj Luci Koordinacije bošnjačkih političkih predstavnika u vlasti ovog entiteta nazoče, osim Ahmetovića i zamjenika predsjednika SDA Adila Osmanovića, i zastupnici Kluba “Domovina” u Narodnoj skupštini RS-a, Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a, te izabrani i imenovani bošnjački predstavnici s područja tog entiteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?