Predsjedniku HDZ-a i HNS-a BiH Draganu Čoviću potporu su dali i Mate Bulić, te Marko Perković Thompson

Ako će netko Hrvatima opet birati predstavnika upušta se u opasan pothvat rušenja BiH

cilke
Foto: Vecernji.hr
1/2
Autori: Vecernji.hr, klix.ba
17.09.2014.
u 22:50

Čović je istaknuo kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za Klix kazao je kako se u ovoj kampanji nema razloga plašiti bilo koga, a mogući ponovni izbor hrvatskog predstavnika glasovima Bošnjaka označio je kao opasan pothvat rušenja BiH. - Imam nesumnjivu podršku hrvatskih birača i to je ono potrebno za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako će se, opet, netko po treći put baviti izbornim inžinjeringom i glasovima birača bošnjačke nacionalnosti, izigrati Ustav BiH i birati hrvatskom narodu predstavnika bez legitimne hrvatske izborne volje, onda se upušta u vrlo opasan pothvat rušenja BiH. Smatram da će na ovim izborima građani glasati po svojoj savjesti, za one koji nude realne programe i za njih i za narod kojem pripadaju, te za moguću BiH. Protekla dva mandata, u kojima Hrvati nisu imali legitimnog člana Predsjedništva, pokazala su koliko je to štetno za funkcioniranje institucija vlasti BiH, kao i za njenu stabilnost i sigurnost - kazao je, između ostalog, Čović. 

Istaknuo je kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja. - Kao kandidat za člana Predsjedništva BiH i koalicije koju predvodim, osvojit ću izrazitu većinu glasova hrvatskog biračkog tijela. U ovom trenutku podrška meni iznosi nešto više od 70 posto, a uvjeren sam da će ona rasti do dana izbora, 12. listopada - kazao je Čović.

Komentara 9

DU
Deleted user
07:47 18.09.2014.

Napokon nakon 8 godina ce opet Hrvat sjediti u predsjednistvu. Nadam se da nece opet uspjeti dovesti nekog komsica (Budimir, Raguz i sl) sa izbornim inzinjeringom (5 = 1/3 od 17) i uz pomoc MZ na to mjesto.

RO
rosa
10:36 18.09.2014.

Hoćemo li sutra čitati kako je Čoviću Dodik osigurao potporu i od Arkanove pevaljke.

MA
MaryAnn
14:20 30.09.2014.

E baš će se i s tobom usrećiti koji budu glasali za tebe kao i u proteklih 20 godina tijekom kojih ste nas doveli na rub egzistencije. Pa prije bih zaokružila Bakira nego tebe!!! Bar mi neće biti krivo što nemam nikakva prava!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?