Opasno za zdravlje

Ako imate ovaj zeleni čaj nemojte ga piti, danas je povučen s tržišta zbog pesticida

31.03.2020.
u 20:15
Zbog prisustva pesticida Antrakinona, s tržišta se povlači aromatizirani zeleni gruzijski čaj s aromom metvice, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede RH. Riječ je o proizvodu s datumom najbolje upotrijebiti do 1. 8. 2020., kojega uvozi tvrtka Monolith Sud GmbH iz Njemačke, a na hrvatsko ga tržište stavljaju tvrtke Cossack Consulting d.o.o i EMASOF d.o.o. iz Zagreba.
"Proizvod nije u skladu s Uredbom Uredba (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2019/627 o utvrđivanju ujednačenog praktičnog uređenja za provedbu službenih kontrola proizvoda životinjskog podrijetla namijenjenih prehrani ljudi u skladu s Uredbom (EU) 2017/625 Europskog parlamenta i Vijeća i o izmjeni Uredbe Komisije (EZ) br. 2074/2005 u pogledu službenih kontrola", kazali su iz resornog ministarstva.
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?