Dobro razmislite

Ako razmišljate o šišanju šiški, ovo su stvari koje biste trebali znati prije odluke!

07.08.2020.
u 11:42

Šišanje šiški većini je žena barem jednom palo na pamet, no prije nego napravite taj, prema mnogim mišljenjima, radikalan beauty potez, treba razmisliti pristaju li vam šiške, jeste li ih spremne održavati, hoćete li požaliti onog trenutka kad izađete iz frizerskog salona... Pitanja prije šišanja uistinu je mnogo, a na portalu WhoWhatWear na jedno su mjesto stavili sve savjete koje trebate znati prije nego ih ošišate, piše DIVA

  1. Prije nego ošišate šiške, razmislite jeste li spremni konstantno ih održavati. Ako je odgovor potvrdan, šiške su dobra ideja. Također, trebate biti svjesni da, jednom kad ih ošišate, trebat će neko vrijeme da ponovno narastu pa razmislite jeste li spremni čekati, u slučaju da vam se ne svide.

  2. Jedna od najvećih prednosti šiški je ta što možete preskočiti pranje cijele kose, već je dovoljno oprati samo šiške kako biste osvježili look između dva pranja.

  3. Ako razmišljate o ultra-kratkim šiškama, imajte na umu da njih ne možete podići s ukosnicom, već ih nositi kako jesu. Ultra-kratke šiške najbolje pristaju ovalnom i srcolikom obliku lica, ali na kraju sve ovisi o osobi koja ih nosi.

  4. Prije šišanja, savjetujte se s frizerom kako biste pronašli stil koji vam najbolje odgovoara. Primjerice, dugačke šiške stavit će naglasak na obraze ili nos, a super izgledaju na duguljastom licu.

  5. Ako još uvijek niste spremni za full šiške, razmislite o tzv. curtain bangs, odnosno šiškama koje se nalaze sa svake strane čela. Lakše su za održavanje i mogu se "zataknuti" iza uha. 

  6. Razmislite imate li dovoljno vremena svakog jutra za stiliziranje šiški jer je ipak riječ o frizuri koja nije gotova za čas. 

  7. Redovito šišanje je nužno pa računajte da svakih nekoliko tjedana trebate posjetiti frizerski salon kako biste osvježili look.

  8. Kovrčava kosa može izgledati odlično sa šiškama, ali se pobrinite da imate kvalitetne proizvode za stiliziranje kose da bi šiške stajale baš onako kako ste zamislili. 

  9. Prije odlaska u salon, pronađite fotografije sa željenom frizurom koje će poslužiti kao inspiracija. Možda je riječ o klišeju, ali poslužit će kao dobar vodič frizerima i pomoći odlučiti što stvarno želite. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?