Radovan Višković

Ako situacija izmakne kontroli, moguće uvođenje policijskog sata

22.10.2020.
u 07:16

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u Srpskoj trenutno pogoršana epidemiološka situacija u vezi s virusom korona, te apelirao na građane da se odgovorno ponašaju kako bi se izbjeglo zatvaranje obrazovnih ustanova, trgovina, ugostiteljskih objekata i uvođenje policijskog sata. 

On je naglasio da ove mjere nisu ničiji hir, niti represija ili želja, nego se njima želi spasiti zdravlje građana, ekonomski sustav i gospodarstvo Republike Srpske, javlja Srna. 

Višković ne isključuje mogućnost uvođenja policijskog sata u Republici Srpskoj ukoliko epidemiološka situacija izmakne kontroli.

On je podsjetio kako je Republički stožer za izvanredne situacije donio nove mjere s ciljem zaustavljanja pogoršane epidemiološke situacije i zaštite zdravlja građana i ekonomije Republike Srpske.

Višković je za ATV rekao kako je donesena naredba da je od danas obvezno nošenje zaštitne maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te su od toga jedino izuzeta djeca mlađa od sedam godina i djeca sa invaliditetom koja ne mogu samostalno staviti ili skinuti zaštitnu masku.

Naveo je da su ograničena javna okupljanja na 10 osoba da je zabranjena glazba uživo u ugostiteljskim objektima, te je preporučeno da se javni skupovi gdje god je to moguće reduciraju ili odgode za izvijesno vrijeme.

Prema njegovim riječima, ove mjere nisu ništa novo, niti posebno samo za Republiku Srpsku, nego je riječ o mjerama koje Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje širom svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?