OBRATITE PAŽNJU!

Ako želite uspješno kontrolirati težinu, ovo voće jedite svakodnevno!

Shutterstock
04.11.2019.
u 16:56

Mnogi smatraju kako slatko voće treba izbjegavati jer će dovesti do povećanja tjelesne težine, no ipak zelene jabuke, kruške, borovnice, maline i jagode, najbolji su izbor ako želite kontrolirati težinu. 

Četiri porcije voća i povrća dnevno ključne su za očuvanje zdravlja, tvrdi thehealthy.com, no kako bi na što jednostavniji način očuvali zdravu težinu ovih pet vrsta trebate jesti svakodnevno, piše Ordinacija.hr

BOROVNICE

Jedna je studija pokazala da je voće i povrće bogato antioksidansima najbolje za regulaciju tjelesne težine. Borovnice su idealna namirnica jer u sebi sadrži antioksidant antocijanin. 

Osim antioksidansa, borovnice su voće bogato vlaknima što znači da će vas držati sitima neko vrijeme. Uz to, na popisu su najzdravijeg voća, tvrdi dr. Keri Peterson. 

JABUKE

Jedna jabuka srednje veličine jednaka je jednoj porciji, a upravo je ta porcija neoguljene jabuke odličan izvor vlakana, tvrdi dr. Shared Paul. Jabuka je ujedno i izvor antioksidansa, a kontrolira i krvni tlak. 

KRUŠKE

Slično kao i borovnice, kruške su voće bogato antioksidansima, a sadrže i vlakna kao i jabuke. 

Voće bogato antioksidansima i vlaknima najbolji je izbor za mršavljenje, tvrdi dr. Peterson te nastavlja: vlakna stvaraju osjećaj sitosti, a najveći izvor vlakana u voću je kora, kazao je. 

JAGODE

Antocijaninom bogato voće, jagode, odlična su namirnica za doručak ili za popodnevnu užinu ili pak za desert poslije večere. 

"Mnogi smatraju kako slatko voće treba izbjegavati jer će dovesti do povećanja tjelesne težine", tvrdi dr. Peterson, "no voće kakve su zelene jabuke, kruške, borovnice, maline i jagode, najbolje je voće za konzumaciju ako želite kontrolirati težinu", smatra.

Razlog tomu nije samo manjak slatkoće u ovom voću nego i njihov sastav kojeg čine antioksidansi kakvi su flavonoidi. 

PAPRIČICE

Svrstavane u povrće, papričice su zapravo voće, a zbog kapsaicina, alkaloida iz ljute paprike, ovo voće ne samo da kontrolira težinu nego potiče i mršavljenje. Upravo je kapsaicin ono što masne stanice pretvara u masnoću koja sagorijeva energiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije