Broj katolika u BiH drastično pada
Povratak na članak

ALARMANTNO: U BiH je 1991. živjelo 835.170 katolika, a krajem 2014. ih je bilo tek 420.294

Komentari 3

SO
Special_one
22:34 31.05.2015.

Više je stvari utjecalo na ovu činjenicu. Realno, upravo pojedinci iz Katoličke crkve su krivi za ovo stanje. Jedni su napravili sve da naprave liniju podjele na Hrvate u Hercegovini i Hrvate u Bosni. Zatim, daljnje dijeljenje krenulo je od mjesnog biskupa koji je podijelio Hrvate Hercegovine, učinivši sve da obezvrijedi volju i molbu naroda da franjevci ostanu u župama u kojima su više od stoljeća. Usput je zatirao jedno od najvećih marijanskih svetišta u svijetu, svrstavajući se na jednu stranu i radikalizirajući svoje mišljenje, navlačeći bijes naroda na sebe koji se s pravom zapitao, kakva je to zajednica naroda u kojoj onaj koji bi trebao biti čovjek mira i dijaloga širi razdor i podjele. Ovako im je najlakše stalno pričati kako je politika u BiH kriva za sve. Najlakše je krivnju skidati sa sebe, pogotovo u danima kada dolazi Sveti otac, papa Franjo, koji im svima može biti primjer. Mi takvog poglavara crkve, pa ni sličnog, u BiH nemamo. Papa Franjo pod hitno mora uvoditi promjene u biskupije dok ne bude prekasno i dok se svi redom ne odselimo.

VL
DU
Deleted user
19:45 31.05.2015.

Srbska agesija na BiH, a kasnije nepromisljeni ulzak u federaciju sa muslimanima, umjesto inzistiranja na Hrvatskoj federalnij jedinici je dovela do ovoga. Uzas!

VL
KA
kankankan
16:33 31.05.2015.

Dogovor Tudjman Milosevic o podjeli Bosne i Hercegovine te humanom preselenju! Te se lanac nastavlja sa Boban i Karadzic i Covic Dodik !!!! I sad se pitate sta je bilo ?

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.