NEOČEKIVANI PAD

Aleja Dalićevih žrtava - nikoga od njih nema među najboljima na Euru...

01.07.2021.
u 19:39

Kompletirana je osmina finala Europskog prvenstva, uslijedili su dani odmora, a sutra se već nastavlja natjecanje. I dok lopta miruje, izvlače se statistike i razne zanimljivosti vezane za dosadašnji dio turnira.

A zanimljivosti ima napretek! Recimo, jedna od njih je da su finalisti posljednjeg velikog natjecanja, Francuzi i Hrvati, ispali već u osmini finala. Mnogi su te dvije reprezentacije vidjeli daleko, kladionice su Francuzima gurale i ulogu favorita za novi naslov, ali to se neće dogoditi. Isto tako, pod povećalom prije početka EP-a bila je skupina F, ona koju su svi nazvali “skupinom smrti”, jer su u njoj bile Francuska, Portugal i Njemačka.

Dva finalista prošlog Eura i Nijemci, koju su uvijek u uskom krugu pretendenata na trofej. Međutim, nikoga od njih nema među osam najboljih. A kad se pogleda kojih je to osam reprezentacija ostalo, u oko upada to da je njih čak pet Hrvatska pobjeđivala u Dalićevoj eri. Krenimo redom: Ukrajina je pala u prvoj Dalićevoj utakmici na klupi vatrenih, tu smo izborili dokvalifikacije za SP. Dance smo izbacili u osmini finala SP-a u Rusiji, a Engleze pobijedili s 2:1 u veličanstvenoj utakmici u polufinalu SP-a.

A iste te 2018. godine, u Ligi nacija, na Maksimiru je pala i Španjolska. Pobjedu 3:2 nam je pogotkom u sudačkoj nadoknadi osigurao Tin Jedvaj. Doduše, valja napomenuti da smo u tom izdanju tog natjecanja doživjeli i debakl od Španjolaca, dok smo s Englezima remizirali na Rujevici i izgubili na Otoku. Švicarce smo pobijedili 7. listopada prošle godine u prijateljskom susretu igranom u St. Gallenu, bilo je 2:1 za nas. Sve to dokaz je da naši, uz pravi pristup, mogu igrati protiv najboljih reprezentacija svijeta, odnosno Europe.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije