Predsjednik Srbije

Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Aleksandar Vučić
07.09.2017.
u 13:51

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sletio je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu čime službeno počinje dvodnevnu posjetu BiH. Na aerodromu ga je dočekalo izaslanstvo koju je predvodio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Svečana ceremonija Vučićevog dočeka uz vojne počasti predviđena je u 14 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem. Uslijedit će têtе-à-têtе susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

Kako je ranije najavljeno, ključne teme koje će biti razmatrane na sastancima odnose se na infrastrukturne projekte i otvaranje konačnog pitanja o granici. 

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici općina iz sastava grada, priopćeno je iz ureda gradonačelnika Istočno Sarajevo.

Drugog dana posjete, srbijanski predsjednik će imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedatelj Vijeća ministara BiH. 

Najavljeno je da će članovi Vijeća ministara s Vučićem razgovarati o transportnoj i drugoj infrastrukturi, ekonomskim pitanjima i trgovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?