o tragično stradalim policajcima

Alisa: Najteže je bilo kada je sin vidio osmrtnicu

06.11.2018.
u 10:50

Posljednje izdanje emisije “Slučajevi X” posvećeno je svim policajcima koji su život okončali dok su bili na dužnosti.

O posljednjem slučaju ubojstva dvaju policajaca govorili su supruga pokojnog Davora Vujinovića, Azra Kurić, koja je te večeri kada su ubijeni Davor i Adis bila šefica smjene u IV. policijskoj upravi, zamjenik zapovjednika te IV. PU MUP-a SŽ-a.

Poziv koji mijenja sve

- Najteže mi je bilo kada sam dijete dovodila iz vrtića i kada je na ulaznim vratima zgrade ugledao osmrtnicu i sliku svog tate. Dijete koje ima samo tri godine počelo se grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio – potresena nakon svega što je proživjela kazala je u emisiji Alisa Vujinović. - Podrška njegovih kolega puno mi je pomogla. Osjetila sam se kao dio te velike obitelji u kojoj se Davor nalazio te da ih mogu u bilo koje doba dana ili noći kontaktirati za bilo koju vrstu pomoći - dodala je Alisa.

Azra Kurić, koja je kobnog jutra bila šefica smjene u IV. policijskoj upravi, primila je poziv nakon što su automafijaši rafalnom paljbom zasuli njezine kolege. - S druge strane bio je muški glas koji je rekao: “Gospođo, pobiše vam policajce.” Taj glas nikada neću zaboraviti – kazala je Azra Kurić za “Slučajeve X”.

Stradali na dužnosti

Za emisiju je govorio i zamjenik zapovjednika IV. policijske uprave Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Sadik Ećo, koji je u ovoj upravi od 1991. godine. Tijekom policijske karijere Sadik je izgubio četvoricu kolega policajaca.

Uz Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici IV. policijske uprave koji su izgubili živote na dužnosti su Muhidin Pivodić i Mahmut Trako. Policajac Pivodić je 2012. godine, tijekom osiguranja vjerskog objekta, izrešetan iz automatske puške. Policajac Trako je 1998. godine prilikom intervencije u Buća Potoku stradao od ručne bombe. Peti policajac, pripadnik Prve policijske uprave, koji je stradao na dužnosti 1998. godine, je Madeško Elvedin. Madeško je prilikom odlaska na intervenciju sa službenim vozilom stradao u prometnoj nesreći.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?