sastanak uprave i sindikata

Aluminij kreće s isplatama otpremnina, za početak osigurano 4,5 milijuna KM

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
27.08.2019.
u 13:15

Više od 500 radnika Aluminija Mostar bit će isplaćene otpremnine, a ima i onih koji će zatražiti sporazumni raskid ugovora. Za sve njih osigurana su sredstva koja u prvoj fazi iznose oko 4,5 milijuna KM.

Nakon jučerašnjih izjava predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH Dragana Čovića i zaključaka sa sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH te ispunjenih ciljeva Kriznog stožera koji je osigurao sredstva za isplate otpremnina, organiziran je sastanak uprave kompanije i predstavnika sindikata.

Stjepan Bevanda, zamjenik predsjednika Skupštine Sindikata Aluminija, kazao je poslije sastanka kako je Uprava obavijestila sindikate da su osigurana sredstva za otpremnine i da postoje određene zakonske procedure koje se u kratkom roku moraju ispoštovati. 

"Trebali bi mi dati suglasnost, a mi ništa ne možemo bez skupštine. Jer se bez sjednice najvišeg organa sindikalne organizacije ništa ne može odlučiti. Zbijeni smo rokovima jer se sve treba riješiti do 1. rujna", kazao je Bevanda.

- Krizni stožer tijekom šest svojih zasjedanja osigurao je otpremnine za preliminarno 500 zaposlenika koji se mogu isplatiti ovog tjedna, predvidio je u prvoj fazi ostanak oko 380 zaposlenika u pripremi moguće proizvodnje, uveo je potencijalnog partnera za dubinsku analizu tvrtke sa željom potpunog pokretanja proizvodnje te je ispregovarao proces uvezivanja staža kontinuirano za sve zaposlenike s Vladom FBiH - priopćeno je iz HDZ-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?