Kiseljak

Amerikanac Kulenović Kiseljačanima darovao grafit

13.07.2016.
u 07:00

Središte Kiseljaka, točnije potporni zid iznad rijeke Lepenice pored Zanatskog centra, osvježen je novim apstraktnim grafitom živih boja. U pogledu na novi umjetnički uradak koji odnedavno krasi središte već uživaju brojni dok se rekreiraju na novoj šetnici koja prati drugu stranu obale Lepenice.

Autor grafita je Orhan Kulenović Oki, mladi američki umjetnik. Okija za Kiseljak veže majka koja je provela djetinjstvo u ovom mjestu. Tako je Oki s Floride došao na odmor u Kiseljak. Budući da se njegov boravak poklopio s odlukom općinskih vlasti o uređenju javnih površina, klasičan je odmor zamijenio volonterski radeći ono što najviše voli, crtajući grafit koji je odlučio darovati Kiseljaku. Radi izrade grafita produljio je odmor, na čemu mu je zahvalio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik, koji je za Okija i njegovu obitelj organizirao prijam.

Načelnik je zahvalio mladom umjetniku kazavši da samo ljubav prema poslu i onomu čime se baviš može rezultirati jednim ovakvim projektom. Ranije su jedan zid na svoju ideju i inicijativu ukrasili i kiseljački srednjoškolci, a u tijeku su pregovori s još nekim mladim umjetnicima o uređenju preostalih javnih površina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije