generalni tajnik SDA

Amir Zukić predan Tužiteljstvu

Amir Zukić
N1
18.02.2017.
u 16:16

Zukić je zajedno s vozačem Fazlagićem priveden zbog sumnje da su organizirali grupu te koristili svoj utjecaj da zapošljavaju osobe u javna poduzeća, zdravstvene institucije i visokoškolske ustanove u FBiH te primali novac i druge oblike koristi.

Amir Zukić, generalni tajnik SDA u petak, 17. veljače u poslijepodnevnim satima uhićen je po nalogu Tužiteljstva SŽ, a danas je predan u nadležnost Tužiteljstva SŽ, javlja N1. 

Zukić je zajedno s vozačem Seidom Fazlagićem priveden zbog sumnje da su organizirali grupu te koristili svoj utjecaj da zapošljavaju osobe u javna poduzeća, zdravstvene institucije i visokoškolske ustanove u FBiH, a za uzvrat primali novac i druge oblike koristi.

Zukić i Fazlagić su nakon kriminalnog vještačenja u prostorijama MUP-a Sarajevske županije predani u nadležnost Tužiteljstva SŽ, gdje će ih ispitati postupajući tužitelj, nakon čega će se donijeti odluka o daljnjim mjerama odnosno o određivanju jednomjesenčnog pritvora.

Nakon njihovog uhićenja obavljeni su i pretresi na više lokacija, potvrđeno je iz Tužiteljstva SŽ, a u pitanju su prostorije koje je optuženi Zukić koristio, s tim da je demantirana informacija da se pretresala i centrala SDA.

Uhićenje je obavljeno u sklopu akcije kodnog naziva "Bosna".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?