danas počinje

Anketa o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija

14.05.2018.
u 09:25

Drugo po redu istraživanje o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija u kućanstvima BiH počinje danas i trajat će do 31. svibnja na prostoru cijele BiH, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH, koja zajedno s entitetskim statističkim zavodima provodi anketu. Tijekom ankete prikupljat će se podaci o upotrebi računala u kućanstvima, pristupu internetu, vrstama mobilnih uređaja koje stanovnici BiH najviše koriste, za koje usluge ih koriste, podaci o demografskim i obrazovnim karakteristikama korisnika, kao i o razlozima zbog kojih ih neka kućanstva ili pojedinci ne koriste.

Cilj istraživanja jest prikupiti podatke o zastupljenosti i korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u kućanstvima u BiH koji će biti kvalitetan izvor podataka za analize, planiranje i kreiranje politika razvoja informacijskog društva u BiH. Anketa će biti provedena na reprezentativnom uzorku od 9043 kućanstva, a uzorak obuhvaća kućanstva s najmanje jednim članom starosti između 16 i 74 godine. Podatke će preko telefonske ankete i metodom “lice u lice” prikupljati anketno osoblje koje su akreditirali Agencija za statistiku BiH, Republički zavod za statistiku RS i Federalni zavod za statistiku. U skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja bit će strogo povjerljivi, a ispitanici će ostati potpuno anonimni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?