Sajma gospodarstva u Brčkom

Anto Domić sudjelovao na okruglom stolu za mlade poduzetnike

09.11.2019.
u 11:42

Na jučerašnjem Okruglom stolu za mlade poduzetnike koji je organiziran od strane Vijeća mladih Brčko distrikta, a u sklopu Sajma gospodarstva 2019., mladima se obratio i dogradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić.

Govoreći o učincima programa poticaja u gospodarstvu i poljoprivredi te programu samozapošljavanja dogradonačelnik je pozdravio ovakav vid aktivnosti mladih i zahvalio im na pozivu potičući ih da kao mladi ljudi budu slobodni u kreiranju ideja za vlastite projekte.

„Da bismo pokušali sačuvati budućnost u tome ste vi mladi iznimno važni. Prije pet godina osmislili smo program samozapošljavanja koji se pokazao dosta uspješnim. Od ove godine u tom programu smo prioritetno stavili mlade ljude do trideset godina života za koju namjenu će biti dodijeljeno oko pola milijuna maraka. Stoga sve vas koji ste spremni brzo donositi odluke i biti vođe pozivam da idete korak po korak, nemojte se uplašiti autoriteta, možete ih poslušati ali propitujte njihove prijedloge, sugestije i savjete. Imajte svoj put od kojeg nećete odustati. Vaši ciljevi trebaju biti jasni, kao i vaš put. Znajte da ćete imati i dosta prepreka ali budite ustrajni u tom pravcu. Ima puno još drugih pogodnosti koje se ovdje u Brčkom nude. Očekivanja uvijek docirajte jer ćete se manje razočarati ali ćete dugoročno sigurno dostići ta svoja očekivanja jer za sve treba i malo vremena“, poručio je dr. Domić, priopćeno je iz HDZ-a BiH Organizacija za Brčko distrikt.

Okrugli stol je koncipiran na način da mladi sudionici koji su prošli, otvorili svoja poduzeća, te uspješno posluju, zahvaljujući poticajnom programu samozapošljavanja, prenesu drugim mladima svoj put “Od ideje do realizacije” vlastitog biznisa.

Predsjednica Vijeća mladih, Tea Ružić ističe da je ideja na ovu temu potekla od Prvih susreta mladih Brčko distrikta održanih u srpnju ove godine:

”Iz toga je nastala inicijativa ka Vladi da se kroz program samozapošljavanja da primat i aplikantu prema odredbama Zakona o mladima Distrikta. Upravo treba potencirati kreativne i istrajne mlade osobe, jer kada vidite da netko može uspjeti u ovoj zemlji, nerijetko se zapitamo zašto ne bismo mogli i mi.“

Okruglom stolu “Od ideje do realizacije” pored dogradonačelnika Brčko distrikta dr. Ante Domića, nazočili su i predstavnici vladinih Odjela, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, Fonda zdravstvenog osiguranja, Misije OSCE-a u BiH te uz ravnatelja, profesora i učenika brčanske gimnazije i ekonomske škole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?