nakon afere

Asim Sarajlić podnio ostavke na sve funkcije u SDA

Asim Sarajlić
02.03.2020.
u 19:13

Asim Sarajlić, glavni akter korupcijske afere u kojoj se javlja kao prvi do svog stranačkog predsjednika Bakira Izetbegovića, podnio je ostavke na sve funkcije unutar Stranke demokratske akcije, potvrđeno je za Klix.ba.

Sarajlić je na posljednjem Kongresu SDA, održanom u rujnu 2019., izabran na funkcije predsjednika Kadrovskog povjerenstva  i potpredsjednika SDA. Očekuje se da će se o tome sutra raspravljati na Kolegiju SDA koji će zasjedati.

Faktor.ba objavio je sadržaj njegovog pisma o ostavkama u kojem navodi da je svjestan svojih pogreški, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Naglasio je kako je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Županijskog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je, naime, snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika ŽO SDA Sarajevo koji su održani u srijedu.

Glavni akter na snimku je upravo Sarajlić. Na snimku se jasno čuje i dogovor za “kupovinu” glasa jednog od izaslanika na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka sarajevske SDA .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?