Sarajevo

Ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH u posjetu GPBiH

09.07.2020.
u 16:36

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić primili su danas u Glavnom uredu, novoimenovanog atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH Phillippea Gangloffa, sa svojim suradnicama, asistenticom policijskog atašea Vanessom Roumiguie i Nisvetom Hadžić.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić je čestitao novoimenovanom atašeu koji je prvi put u posjetu GPBiH i predstavio mu agenciju, njenu strukturu, nadležnosti i trenutne aktivnosti koje se provode na granici BiH. Na sastanku je razgovarano o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji, posebno o teretu migrantske krize s kojim se Granična policija godinama bori.
"Granična policija BiH se suočava s velikim izazovima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi. Sve je veći priljev migranata koji pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu. Granična policija BiH se godinama bori s manjkom kadrova te kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i izvanredno angažiranje policijskih službenika u postrojbe koje su najviše izložene migracijskom pritisku", rekao je Galić.

Na sastanku su razgovarali i o drugim sigurnosnim pitanjima te o borbi protiv virusa COVID-19. Složni su da policijski službenici GPBiH moraju biti maksimalno zaštićeni i opremljeni kako bi i sami zaštitili druge i poduzeli sve moguće mjere kako ne bi došlo do širenja virusa COVID-19.

Galić i Gangloff obostrano su iskazali otvorenost za nastavkom suradnje Granične policije BiH i Veleposlanstva Francuske u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?