IMENOVANJA

Autoceste FBiH preuzimaju kadar SBB-a, umjesto Buče dolazi Salčin

08.03.2016.
u 07:00

Federalna Vlada održala je jučer telefonsku sjednicu kako bi potvrdila nekoliko važnih imenovanja, uključujući ono Đenana Salčina iz SBB-a na mjesto vršitelja dužnosti direktora JP Autoceste Federacije BiH. On će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjeg v. d. direktora Jasmina Buču (SDA), piše Večernji list BiH.

Poštovanje sporazuma

Bučo je na dužnost v. d. direktora imenovan 5. studenog prošle godine na razdoblje do šest mjeseci. Nova promjena na direktorskoj poziciji u JP Autoceste FBiH vezana je uz ulazak SBB-a u vlast na razini FBiH jer je, prema koalicijskom dogovoru, čelno mjesto u ovom poduzeću pripalo SBB-u. “Večernjak” doznaje kako je upravo zbog zahtjeva SBB-a da se poštuje koalicijski sporazum u dijelu koji se tiče imenovanja prekinuta prošlotjedna sjednica Vlade FBiH. SBB je inzistirao da se sporazum realizira, a jučerašnja sjednica Vlade dokaz je da se dogovor koalicijskih partnera pretače u konkretne odluke. Navodno je jučerašnjoj telefonskoj sjednici Vlade, na kojoj je potvrđeno ovo i nekoliko preostalih imenovanja s prošle sjednice, prethodio sastanak u SDA.

Vlast u županijama

Salčin je rođen 1979. godine u Mostaru i ekonomist je po struci. U svojoj menadžerskoj karijeri radio je za međunarodne kompanije P&G i ORBICO, te kao menadžer razvoja, strategije nastupa, pozicioniranja na tržištu i prodaje kompanije Niking d.o.o.

U prvoj izjavi nakon imenovanja je najavio kako će prioritet biti što brži završetak radova na koridoru Vc.

Također, zbog okončane natječajne procedure, Vlada FBiH je jučer dala suglasnost Nadzornom odboru JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo za donošenje odluke o razrješenju vršitelja dužnosti članova Uprave, te da, na razdoblje od četiri godine za direktora bude imenovan Mirsad Mujić, za izvršnu direktoricu za ekonomsko-financijske poslove Jasmina Trgo, za izvršnog direktora za razvoj i informacijske sustave Nedim Matoruga, a za izvršnog direktora za poštanski promet Neziran Đogo. Mujić je kadar SDA i pred kraj prošle godine imenovan je za v. d. direktora u ovom poduzeću. Đogo i Matoruga (obojica SDA) su također zadržali pozicije na kojima su bili vršitelji dužnosti, dok je jedina promjena imenovanje Jasmine Trgo umjesto Mensuda Bašića, što je također dio dogovora SDA - SBB.

Ono na što se još uvijek čeka je provedba koalicijskog sporazuma u Hercegovačko-neretvanskoj i Unsko-sanskoj županiji, gdje SBB još nije ušao u izvršnu vlast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?