grade novi objekt

Automobilska industrija: Nijemci šire svoje kapacitete u BiH

Facebook
19.02.2021.
u 08:13

Renomirana njemačka tvrtka iz sektora autoindustrije Selzer koja je prošle godine započela svoje poslovanje u Rajlovcu, širi svoje kapacitete.

Nakon što je prošle godine završila svoj prvi objekt, započela je izgradnju drugog, a u planu je i treći, najavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić, piše Faktor. 

- Dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih tvrtki iz oblasti autoindustrije za izgradnju njihovih proizvodnih pogona u okviru industrijske zone Rajlovac. Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe tvrtke Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka tvrtka Selzer – kazao je Efendić.

On je naveo kako je izgradnja njihovog prvog objekta površine 5.000 m2 završena u kolovozu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uveliko vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 m2.

Pored toga Elektroprenos BiH je izgradio novu trafostanicu čime je osigurana stabilna opskrba električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?