Tehnički dio istrage nesreće

Avion nije imao kontakt s tornjem

29.05.2017.
u 09:00

Dio mozaika oko istrage koja se provodi nakon pada malog zrakoplova južno od Mostara u kojemu je sredinom ovoga mjeseca poginulo pet osoba, od kojih je troje bilo djece, već je složen nakon što je završen tehnički dio kojega je provodilo stručno povjerenstvo državnog ministarstva prometa i veza. Naime, povjerenstvo kojemu je na čelu bio Salko Begić je taj izvještaj dostavilo u ministarstvo te je proslijeđeno tužiteljici Diani Kajmaković koja vodi cijelu istragu.

Zgrčene šake

Kako se doznaje tijekom posljednjeg leta koji je trajao jako kratko, nisu zabilježeni tehnički problemi na letjelici koji bi se mogli povezati s posljednjim trenutcima prije zrakoplovne tragedije. Naime, nakon vještačenja koje je provođeno na lokalitetu nesreće, gdje se snimao teren i posredstvom drona te su stručnjaci skupljali dijeloove, kao i kasnijih provjera olupine letjelice u hangarima mostarske zračne luke nisu pronađeni nikakvi tragovi kvarova ili pak pojedinosti koji bi mogli ukazati na otkazivanja komandi. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije