priznanje hotelijeru

Bajrović je preporodio dva hotelska simbola Sarajeva - Europe i Holiday

14.05.2017.
u 07:00

Jedno od glavnih arhitektonskih, ali i društvenih obilježja Sarajeva - hotel Europe obilježava 135 godina rada. Taj prestižni hotel dio je grupacije od pet hotela Europa d. d., koju uspješno vodi Rasim Bajrović.

Jedan od vodećih bh. hotelijera u najvećoj domaćoj grupaciji takve vrste zapošljava više od 300 radnika, a uz Europe, najpoznatiji je svakako hotel Holiday, čije su obnova i modernizacija, nakon ulaska u Bajrovićevu grupaciju, u punom zamahu.

- Od prošle godine grupacija Europa d. d. dobila je novog člana, nezamjenjivi hotel Holiday koji je godinama pisao povijest Sarajeva i svjedok je svih povijesnih događanja naše regije. Olimpijski hotel Holiday proteklih je mjeseci ponovno zasjao te potpuno renoviran i uređen ulazi u novu sezonu i otvara vrata turistima, kaže Bajrović, prenosi portal Vecernji.ba.

Danas je Holiday, baš kao i ostali hoteli iz Bajrovićeve grupacije, oslonac turističkog razvoja Sarajeva i mjesto održavanja brojnih kongresa, konferencija i drugih društvenih događaja.

Sam hotel Europe, još otkako je sagrađen 1882. godine na razmeđi orijentalnog i modernog stila, prožet najljepšim osobinama obaju svjetova, simbol je hotelijerstva u tom gradu. U hotelu Europe odsjedale su najvažnije osobe iz svijeta koje su posjećivale Sarajevo. Cijelo jedno stoljeće taj je hotel bio nijemi svjedok sarajevske povijesti.
Zahvaljujući ulaganjima i poslovnoj viziji Rasima Bajrovića, hotel je u poslijeratnom razdoblju obnovljen i moderniziran čeka nove goste, ali i nove obljetnice.

Rasim Bajrović i po mnogo čemu drugom nije tipičan bosanskohercegovački biznismen, piše Večernji list. Iako upravlja velikom hotelijerskom grupacijom, može ga se stalno vidjeti u njegovim objektima i u razgovoru s gostima. Njegovo iskustvo u ovom poslu traje više od 30 godina jer je pred same Zimske olimpijske igre u Sarajevu, kao mladi diplomirani ekonomist, “vatreno krštenje” imao kao izvršni direktor hotela Jahorina. 

Poslovni uspjeh Rasima Bajrovića i njegove rezultate u obogaćivanju turističke ponude Sarajeva prepoznala je i županijska Skupština koja mu je prije nekoliko dana dodijelila plaketu, kao najviše županijsko priznanje. Vlasniku grupacije Europa d. d. nagrada je uručena za doprinos u oblasti poduzetništva, gospodarskog i turističkog razvoja koji su pomogli vraćanju Sarajevske županije i BiH na kartu najpoželjnijih turističkih destinacija. 

Bajrović je kazao da je ta nagrada motivacija da njegova grupacija stvara nove vrijednosti i otvara nova radna mjesta. - Ovo nas obvezuje da i dalje radimo, gradimo, stvaramo, zapošljavamo. Naša misija je stvarati nove standarde u hotelijerstvu i turizmu, da budemo prepoznati u regiji i šire, naglasio je Bajrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije