dar Katoličkog tjednika i Hajduka

Baka iz BiH za rođendan dobila dres Hajduka: "Sada mogu umrijeti, ali dres ide sa mnom“

Foto: KT
1/3
15.11.2020.
u 19:14

Nakon što je otvorila vrećicu i vidjela dres sa svojim imenom i brojem godina baka Janja bila je nemalo iznenađena te je odmah upitala: „Je li ovo od mog 'Ajduka? A još piše i Janja, a ima i broj 88“, te je uz suze radosnice zahvalila svima koji su joj uljepšali rođendan.

Priča o baki Janji Delić iz Haljinića nedaleko od Kaknja, 88-godišnjoj zaljubljenici u sport, objavljena u „Katoličkom tjedniku“ i portalu „Nedjelja.ba“ u kojoj je istaknula kako joj velika želja imati dres splitskog „Hajduka“ doživjela je sretan kraj.

Naime, suradnjom Katoličkog tjednika i HNK-a Hajduk baka Janja za svoj 88. rođendan dobila je neočekivani dar: najdraži „bili“ dres sa svojim imenom i brojem svojih godina, piše Nedjelja.ba. 

„Ja sam za 'Ajduka navijala, a djeca za Dinamo. Hajduk je moj“, ponosno je prije 15-ak dana izjavila baka Janja uz želju za 88. rođendan dobitidres splitskog kluba.

„Da imam, trebali bi mi odjenuti kada umrem pa da s dresom odem u grob“, zaključila je tada. Janja je 11. studenoga skromno u krugu obitelji proslavila svoj rođendan, a iznenađenje je došlo nekoliko dana poslije točnije u nedjelju, 15. studenoga kada joj je dar splitskog Hajduka u njezinom domu uručio glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije don Dražen Kustura, koji je bio posrednik između Katoličkog tjednika i Hajduka.  

Nakon što je otvorila vrećicu i vidjela dres sa svojim imenom i brojem godina baka Janja bila je nemalo iznenađena te je odmah upitala: „Je li ovo od mog 'Ajduka? A još piše i Janja, a ima i broj 88“, te je uz suze radosnice zahvalila svima koji su joj uljepšali rođendan.

Odmah je majicu svoga najdražega kluba obukla i ponovila ponovno riječi: „Sada mogu umrijeti, ali ovaj dres ide sa mnom u grob.“ Vidno radosna i uzbuđena, nastavila je nabrajti neke od legendi splitskog kluba koje je gledala prije nekoliko desetljeća te je još nekoliko puta zahvalila na daru.

Foto: KT

Osim nje, zahvalni su i njezin sin Anto i snaha Katica, s kojima baka provodi svoje staračke dane. Upravo je Anto u stilu svoga puno poznatijeg prezimenjaka, Milana Delića, upitao: „Ljudi je li ovo moguće?“

Priča o baki Janji, strastvenoj zaljubljenici u sport, još jednom je pokazala kako se život sastoji od sitnica koje nekomu mogu uljepšati svakodnevnicu. 

Foto: KT

HNK Hajduk i Katolički tjednik uspjeli su zajednički usrećiti staricu koja nas je iz svoga doma i ispratila u najdražem dresu. Nadamo se da će isti još dugo nositi u zdravlju i blagoslovu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije