CRNJAC ZA DNEVNIK.BA

"Bakir Hrvate želi svesti na nacionalnu manjinu, Čović o tomu mora pričati Zagrebu"

01.10.2020.
u 16:10

Bakir Izetbegović u Zagrebu je nedavno sve one Hrvate koji u BiH ne podržavaju Komšića nazvao UZP-om, a to su gotovo svi Hrvati u BiH s obzirom da je broj onih koji su glasovali za njega zanemariv. Tijekom njegova posjeta Zagrebu poslane su poruke šovinizma, etiketiranja i nametanja kolektivne krivnje.

Ivan Crnjac, politički komentator i novinar komentirao je za portal Dnevnik.ba Izetbegovićeve izjave u Zagrebu. 

"Izetbegović je u Zagreb otišao jer mora. Poziv premijera Hrvatske nije nešto što se može odbiti tek tako. Govorimo o državi koja je jedan od jamaca Daytonskog sporazuma. Vi vodite najjaču bošnjačku stranku i zove vas prvi čovjek Hrvatske, vi ne možete ne otići u Zagreb, to je kao da se Plenković ne odazove pozivu Angele Merkel ili Sebastiana Kurza", kazao je Crnjac.

Na upit zašto je Izetbegović slao radikalne poruke iz Zagreba, Crnjac ističe da je to njegov stil i manjak hrabrosti HDZ-a BiH da problematizira te stvari pred hrvatskim HDZ-om. 

"Bakir Izetbegović pokazuje da je sukus njegove politike svođenje bh. Hrvata na nacionalnu manjinu. HDZ BiH je načelno protiv tog jer predstavlja potpuno drukčiji pristup, međutim, očito takvu retoriku nisu dovoljno isproblematizirali pred hrvatskim HDZ-om", rekao je Crnjac i dodao da su unatoč razlikama o pogledu na uređenje Bosne i Hercegovine HDZ BiH i SDA stabilni partneri. 

"HDZ BiH i SDA su ipak stabilni partneri. Čovićeva retorika je blaža, a Izetbegovićeva žešća. Nemoguće je ne primijetiti kako Čović svako malo progleda Bakiru kroz prste nakon ovakve radikalne retorike. To nije dobro. U politici se ne možemo voditi 'okreni drugi obraz' logikom, posebno prema čovjeku koji tvoj narod u njegovoj zemlji želi svesti na nacionalnu manjinu. SDA bi ukinula dom naroda u kojem leži hrvatska konstitutivnost, to treba problematizirati u Zagrebu i Čović treba biti taj koji će Plenkoviću puniti glavu s tim i govoriti o nužnosti Izbornog zakona i zaprijetiti blokadom institucija ako isti ne bude usvojen. S radikalima treba radikalno, zaključio je Crnjac u izjavi za Dnevnik.ba. 

Komentara 5

GO
Gorann
13:25 02.10.2020.

Što se ugroženosti tiče, Bošnjaci su isključivo ugroženi pogrešnom politikom svoje elite koju biraju, a koja se svela na preglasavanje Hrvata, nemoguća i lažna obećanja o nekakvoj tobože "gradŽanskoj" državi, zavađanje sa susjedima i priklanjane Turskoj i Pakistanu odakle je i najveći broj migranata u bošnjačkom dijelu bih. Nitko bošnjacima ne bira predstavnike niti pokušava manipulirati izbore, kao što oni rade drugima.

GO
Gorann
13:21 02.10.2020.

Več sada bih faktički ne postoji, jer ništa ne funkcionira. Nekakva priča o "gradŽanakoj" državi u kojoj će teći med i mlijeko kad se Hrvati i Srbi svedu na nacionalnu manjinu i uvede defacto šerijat po Alijinoj islamskoj deklaraciji služi samo za lokalnu propagandu u bošnjačkom dijelu bih, kako bi se osiromašeni Bošnjaci zabavljali nacionalizmom jer je bih putovnica potpuno bezvrijedne i s njom se ne može faktički ni izaći iz bih a ne prijaviti i raditi u bilo kojoj zemlji EU. Inače ne bi nitko radio za 500 maraka mjesečno nego bi svi išli van. To su činjenice! Reumal Fojnica iz koje su protjerani Hrvati kao i GIKIL Lukavac su pred zatvaranjem. A baš su danas vijesti kako se u Aluminij vraća određen broj djelatnika.

GO
Gorann
20:48 01.10.2020.

Taktika bošnjačke elite je bila dugo godina glumljenje jedine žrtve nakon rata s lažnim podacima, pa agresivna politika prijetnji novim ratom nakon toga gdje će oni tobože ratovati na dva fronta protiv Srbije i Hrvatske. Zbog korupcije i nesposobnosti bošnjačkih političara zatvara se praktički svaki dan po jedna veća firma pa osiromašenim bošnjacima treba prodati priču kako su Hrvati i Srbi krivci za promašaje i korupciju kojima su svoj narod doveli do prosjačkog štapa. Pandemija će to samo dodatno iznijeti na vidjelo i faktički potpuno obesmisliti postojanje bih osim u raspodjeli ono malo novca što pošalje EU. Jer Turska je ionako spremna financirati samo vjerske objekte i turske zastave.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?