Hrana kao lijek

Balzam protiv glavobolje od samo 4 sastojka - pripremite ga sami!

07.12.2020.
u 21:21

Vjerojatno je svatko od nas u nekom trenutku posegao za kućnim pripravcima kao što su čajevi, raznorazni napici, tonici, paste i slično ne bismo li se barem malo osjećali lakše, piše Ordinacija.hr. 

Bitno je napomenuti da u određenim situacijama pripravci iz kućne radinosti neće biti dovoljni i da je potrebno na vrijeme prepoznati kada prehlada ili blaga viroza prelazi u nešto ozbiljnije te sukladno tome potražiti liječničku pomoć. Isto tako, ako već uzimate određenu terapiju, iz zdravstvenih razloga nemojte na svoju ruku eksperimentirati raznim biljnim pripravcima i suplementima bez prethodne konzultacije s vašim liječnikom ili ljekarnikom. 

Ako muku mučite s glavoboljama, pokušati si pomoći možete i ovim jednostavnim balzamom:

SASTOJCI:

  • ¼ šalice kokosova ulja
  • 1 žličica shea maslaca, kakao maslaca ili njihove smjese
  • 12 kapi esencijalnog ulja metvice
  • 12 kapi esencijalnog ulja lavande
  • mala tegla sa širokim otvorom

UPUTE:

  • Stavite kokosovo ulje i shea ili kakao maslac u staklenu posudu i stavite iznad lonca vruće vode.
  • Zagrijte dok se potpuno ne otopi. Dodajte esencijalna ulja i ulijte u male posude. Ostavite da se ohladi i potom pokrijte.
  • U slučaju glavobolje, jednostavno balzam prstima nanesite na sljepoočnice ili čelo radi olakšanja.

Eterično ulje lavande koristi se stoljećima kao sredstvo za poboljšanje raspoloženja, sedativ, spazmolitik, antihipertenziv, antimikrobno, analgetsko sredstvo, za zacjeljivanja rana. Ulje lavande smatra se kako je efikasno kod smanjenja boli uzrokovane migrenom.

Ulje metvice pomaže u kontroli protoka krvi u tijelu i otvara sinuse za bolji protok kisika čime se smatra kako doprinosi smanjenju osjećaja pritiska i boli uzrokovane migrenom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?