Sutra pokop BLAGICE BANDIĆ

Bandiću je majka bila sve, stalno ju je posjećivao

Pixsell
06.08.2019.
u 07:17

Majka zagrebačkog gradonačelnika preminula je u bolnici u Mostaru, a unatoč problemima sa srcem, bistrina uma je nije napustila do posljednjeg trenutka. Pogreb je sutra u 17 sati u Poganoj Vlaci

Unatoč bolesti i poodmakloj dobi ostala je bistra, hercegovačka žena, ona koja drži četiri kuta kuće i koja se brine o cijeloj obitelji. A osobito se brinula o svom Milanu, gradonačelniku Zagreba – tim riječima susjedi u Poganoj Vlaci govore o Blagici Bandić, majci Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba sa šest osvojenih mandata. 

Najsretniji je doma

Ona je preminula u 89. godini u mostarskoj bolnici, a kako je rano ostala bez supruga, djecu je podizala radeći na polju. A upravo u duhu rada i vjere pokojna Blagica odgajala je i svog Milana, što je potvrdila i u knjizi “Ja, Milan”.

– Svom sam Milanu govorila: moli Krista svako jutro i večer, misli na njega i kad jedeš i kad spavaš, nemoj mu okrenuti leđa i on te nikada neće ostaviti – kazivala je Blagica.

Kako je rasla Bandićeva moć, tako je rasla i briga majke Blagice pa bi svaki put, kad bi je ekipa Večernjaka posjetila u njenoj obiteljskoj kući u Poganoj Vlaci, pustila koju suzu za svojim neumornim Milanom. Najviše je voljela kad bi je posjetio.

– Zna doći nenajavljeno, samo me iznenadi, nikad ne zna hoće li i koliko ostati, puno radi, uvijek je bio takav. Najsretniji je kad dođe kući, uđe, skine cipele, legne tu na kauč, pa kaže: “Mama, napravi mi pure i žbuna”, to voli još otkad je bio dijete – govorila je majka o svom sinu.

Često ju je citirao

A koliko je Bandić cijenio Blagicu, najbolje se može vidjeti iz toga koliko ju je puta citirao. U svakoj prigodi izvadio bi “iz rukava” pokoju mudru koju mu je ranije uputila njegova majka, znao je reći da odgovara samo Bogu i njoj, a kad je za 60. rođendan na dar dobio njezin portret, rasplakao se.

– Moja majka je prekrasna, najbolja i najzaslužnija za sve što sam napravio u životu i ja joj mogu samo reći hvala – govorio je Bandić.

Sahrana će biti sutra u 17 sati na mjesnom groblju Pogledača-Pogana Vlaka, a osim Milana Bandića, koji se zaputio prema Hercegovini, doći će i njegov brat Drago te sestra Tonka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?