obogaćena turistička ponuda

Banja Luka dobila klupe “prvog poljupca” i selfie-ploče

18.01.2019.
u 12:18

U cilju obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u Banjoj Luci postavljene su klupe “prvog poljupca” i ploče koje označavaju najljepša mjesta za fotografiranje.

Oba projekta realizirale su udruge građana uz potporu Grada.

- Cilj nam je bio da se kreiraju i promoviraju atraktivne mikrolokacije u Banjoj Luci koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije – kazao je v. d. načelnika Odjela za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

Projekt “Klupa prvog poljupca” provela je udruga građana “Marko Polo”, a ideja je bila stvaranje lokacija koje se vezuju uz ljubav, tajne i koje se uz određeni događaj pamte i prepričavaju cijeli život. Drugi projekt “Banja Luka selfie spot” realizirala je udruga građana “Turistička točka”, a postavljene ploče za najbolja mjesta za popularne selfieje promovirat će atraktivne lokacije u gradu. Mapa s postavljenim pločama bit će dostupna na internetskoj stranici Turističke organizacije Grada.

- Ovaj će projekt turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banju Luku, omogućiti određeni vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije i dok na njima prave kreativne i zabavne selfie fotografije, ujedno promovirajući naš grad dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama – naveli su iz gradskog resornog odjela.

Klupe se nalaze u Aleji svetog Save, na platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti RS-a, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku Mladena Stojanovića, dok su ploče postavljene u Parku Petra Kočića, na mostu Patre i na vidikovcu na Banj brdu. (f)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?